Povežite se s nama

Nogomet

Nove šanse mladima

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Pred početak županijskih nogometnih liga održan je plenum svih klubova županijskih nogometnih liga ŽNS Varaždin i NS Ludbreg.

 Nije došlo do promjene sustava natjecanja u ligama, tri na području ŽNS Varaždin i dvije na području NS Ludbreg. Sezona počinje 4. kolovoza pretkolom Kupa, a 18. kolovoza 1. kolom u ligama.
Propozicije
NK Varaždin je skinuta suspenzija, ali se ne natječe u ŽNL dok se NK Ivančica prijavila u 3. HNL iako joj je još uvijek neizvjesna budućnost.
Što bi se moglo dogoditi da NK Ivančica odustane od natjecanja u 3. HNL sjever, jer su tako nešto najavili zbog financijskih problema?
– Trenutno je NK Ivančica prijavljena u 3. HNS Sjever. Ukoliko krene s natjecanjem i zatim odustane, ne ide niti u jedan sustav natjecanja, jer jednostavno prestaje s natjecanjem. Ukoliko bi odustali prije samog početka natjecanja, onda je na odluci IO ŽNS Varaždin u koji će sustav natjecanja NK Ivančica ići. Međutim, nakon što su verificirane lige, bojim se da NK Ivančica ako odustane od natjecanja u 3. HNL sjever neće moći ući u sustav natjecanja ŽNL. Već sada nije „pet do 12“ nego puno kasnije. Trebalo je dovoljno razboritosti i pametnih odluka donijeti u samom klubu i oko njega da se dovede u takvu situaciju. Ukoliko bi se to dogodilo, NK Ivančica stavio bi ŽNS Varaždin u teške probleme, ali oni neke stvari moraju najprije riješiti između sebe u Ivancu – rekao je Ivan Novak, tajnik ŽNS Varaždin.
U 1. ŽNL Varaždin plasirale su se ekipe prvaci drugih liga NK Lepoglava i NK Varteks te NK Mladost iz Sigeca, prvak 1. lige NS Ludbreg.
– Zajednica sportskih udruga grada Varaždina dala je odobrenje da NK Varteks u sve tri uzrasne kategorije može nastupati na gradskom stadionu Varteks, gdje se već natječu NK Varaždin i NK Varaždin Škola nogometa sa svojim uzrasnim kategorijama – dodao je Novak.
Škole
Od ostalih novosti najvažnija je ona o izmjenama propozicija. – Od ove sezone svi klubovi seniorskih momčadi moraju započeti utakmicu s dva igrača do 21. godine. Ti igrači mogu se zamijeniti samo igračima do 21 godine starosti. Vezano uz to povećali smo i broj zamjena s tri na pet. Ova inicijativa pokrenuta je s namjerom da klubovi svoje najbolje mlade igrače uključuju i u rad s prvim ekipama. Tako će se više prilika dati mladim igračima, nadamo se da ćemo tako natjerati trenere i klubove da pojačaju rad s mladim igračima i da se dobije kontinuitet rada. Mladi igrači sigurno bi dobili i više motivacije za dodatni rad. Tijekom nekoliko sezona snimali smo situaciju u klubovima i želimo smanjiti prestanak bavljenja nogometom mladih igrača nakon juniorskog uzrasta i odlaska iz klubova. Većina klubova već je prije pozitivno odgovorila na ovu inicijativu – zaključio je Novak.

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje