Povežite se s nama

Sport

Nove uprave

Objavljeno:

- dana

VRIJEME OBEĆANJA

Izborom novih ljudi u vodstvo sportskih saveze i sportskih udruge očekuje se uvođenje novih načina rada, primjerenih vremenu i trenutku. Uglavnom se najavljuje transparentno poslovanje i isto takvo donošenje odluka.

To je i vrijeme obećanja. Tako se može čuti kako će se od sada raditi prema predloženom planu i programu. Vrijeme je to i za davanje prijedloga koje bi novo vodstvo moglo usvojiti pa i provesti.
Vrijeme je to vraćanja optimizma u sportske klubove i sportske saveze. Posljednje što članovi žele čuti da će se raditi kao do sada. Očekuju se promjene iako one mogu biti različite za one koji sjedaju u fotelje i one koji u njih sa zebnjom gledaju.
Posljednje što svi sportski djelatnici i sportaši sada žele čuti je da se netko iz sportskih krugova našao pod istragom zbog zlouporabe položaja i pronevjere novca. Trenutno je svega manje. Manje je novca a manje je i strpljenja. Ne prolaze tako lako više dugogodišnji planovi, sada su popularniji “vatrogasci” odnosno “stari lisci” koji iz date situacije znaju izvući najviše. Ako je loše, loše je svima pa samo mali pomak može dati velike rezultate. Primjerice u vremenu kada nitko ne kupuje pojačanja i sve ekipe su izjednačene, kupnjom samo jednog ili dva prava igrača momčad najednom iskače iz prosječnosti lige i puno lakše odlazi u viši rang. I to treba znati. Međutim, u ovakvim vremenima ima i onih koji se ne snalaze najbolje pa vrlo lako “skliznu” na samo dno. Njihovo vodstvo sigurno treba upozoriti, a ukoliko dolazi novo oni trebaju učiti na greškama bivših.
Stručnost i planski rad sada se ističu iznad svega, uz mađioničarsko snažalenje pokrivanja rashoda s prihodima. Drugi dio su mlađe uzrasne kategorije. Rad s njima sada je ponovo isplatljiv jer se uz mala ulaganja može “spasiti” sezona. Ako zakažu seniori a ono mladi osvajaju medalje “pa je ovo godina u kojoj smo se vratili radu s mladima”. Super bi bilo kada bi takve izjave bile iskrene i kada bi se rad s mladima nastavio s tolikim žarom i entuzijazmom i nakon “sedam gladnih godina”.

Izvor:
Foto:

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Sport

Gimnastičari Vindije Žugec i Bartolec bez finala Europskog prvenstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Dvojica gimnastičara varaždinske Vindije nastupila su na Europskom prvenstvu u Riminiju.

Mateo Žugec nastupio je u seniorskoj konkurenciji konja s hvataljkama u kvalifikacijama.

Žugec je nastupio u srijedu, 23. travnja te je zbog pada završio na 57. mjestu.

– Pola minute prije nego što sam trebao ići na konja stavljao sam si steznike na ruke i suci su mi pustili vrijeme, a ja nisam imao steznike na rukama. Nije alibi, ali to me je jako poremetilo jer sam imao samo deset sekundi za staviti steznike, doći do konja i započeti vježbu bez da mi suci oduzmu desetinke. Bez obzira na sve krenuo sam u vježbu odlično, ali kasnije se dogodio pad. Nema predaje, spremam se za sljedeće Svjetske kupove u Varni i Kopru – rekao je Žugec. 

U kvalifikacijama juniorskog Europskog prvenstva na parteru Teo Bartolec je osvojio 13.433 te je osvojio 12. mjesto te neće nastupiti u finalu koje će se održati u nedjelju, 28. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje