Povežite se s nama

Ostali sportovi

Novi izazovi u maratonu

Objavljeno:

- dana

TRIATLON KLUB 042

Članovi Triatlon kluba 042 nastupili na 21. Zagreb maratonu i 17. Ljubljanskom maratonu.

Nakon uspješno završene triatlonske sezone varaždinski triatlonci nisu prestali sa svojim aktivnostima. Hladno vrijeme ne pogoduje plivanju i biciklizmu, ali su zato na rasporedu brojne trkačke utrke. Osim kraćih utrka u široj okolici na kojima članovi Triatlon kluba 042 redovito sudjeluju, poseban izazov predstavljaju im one duže i zahtjevnije – polumaratoni i maratoni. Tako su ovu jesen, nakon 18. Varaždinskog polumaratona, varaždinski triatlonci uspješno sudjelovali na još dva velika sportska natjecanja – 21. Zagreb maratonu i 17. Ljubljanskom maratonu.

Na 21. izdanju Zagreb maratona članovi Triatlon kluba 042 bili su podjednako zastupljeni na polumaratonskoj i maratonskoj utrci. Iako se prije utrke činilo da bi vremenski uvjeti mogli biti idealni, ubrzo nakon starta postalo je dosta toplo, a u zraku je bila prisutna i velika količina vlage koja je spriječila mnoge trkače u ostvarivanju boljih rezultata. Usprkos tome, svi varaždinski triatlonci postigli su vrlo dobre rezultate. Karla Čović završila je maraton u vremenu 4:11:59, Mladen Meštrović 3:26:54, a Goran Pongračić u cilj maratona u Zagrebu utrčao je nakon 3:33:22.
  
Prekaljeni maratonci i stari lisci Antun Belošević i Ladislav Gregorinčić u svoju nisku završenih maratona dodali su još jedan maraton. Belošević je u cilj stigao za 3:44:01, a Gregorinčić za 3:29:01. Marko Domislović je svoj tek drugi polumaraton završio za 1:48:40, Karlo Jurec za 1:35:57, a Mladen Stecević 1:59:31.

Usprkos nepovoljnim vremenskim prognozama, članovi Triatlon kluba 042 sudjelovali su i  na 17. Ljubljanskom maratonu – jednoj od vodećih trka
kih manifestacija u Europi. Bila je to tehnički i organizacijski odlično odrađena utrka na kojoj sudjeluju najbolji natjecatelji iz cijelog svijeta i više tisuća sportaša i rekreativaca iz cijele Europe.

Bio je ovo prvi Ljubljanski maraton pod snijegom. Snijeg pomješan sa kišom padao je do otprilike trećine maratonske udaljenosti ali ni snijeg, ni hladnoća ni voda po cesti zbog koje su tenisice već na početku trke bile mokre nisu omeli trkače da završe utrku. Trebalo je samo pametno odabrati odjeću i dobro se zagrijati, a neposredno prije starta oni koji su bili u mogućnosti odbacivali su suvišne dijelove odjeće koji im nisu trebali kada su počeli trčati i zagrijali se. U nedjeljnim utrkama startalo je oko 12.000 trkača. I ove godine, usprkos lošem vremenu, gledatelja uz stazu je bilo dovoljno da naprave odličnu atmosferu. U Sloveniji gledatelji na ovakvim utrkama zapravo navijaju i bodre vas, za razliku od nekih domaćih utrka. Uz zvona, trube i druge rekvizite za navijanje Slovenci su trkačima nudili čajeve, kavu, čokoladu… Na nekoliko mjesta uz stazu atmosferu su dodatno podgrijavali i orkestri limene glazbe i DJ-evi. Uz takvo glasno bodrenje i kilometri su lakše prolazili, a članovi Triatlon kluba 042 postigli su zapažene rezultate.

Srećko Vrček u Ljubljani je završio svoj prvi maraton u odličnom vremenu 3:27:03. Vjeran Friščić završio je maraton za 3:39:31, što je njegov drugi najbolji osobni rezultat. Karla Čović je istrčala osobni rekord i završila maraton ispod 4 h sa vremenom 3:57:56. Antun Belošević maratone više ni ne broji, a ovaj u Ljubljani bio mu je 41. i završio ga je za 3:48:02.

Jelena Sekelj završila je svoj prvi polumaraton za odličnih 1:45:25. Goran Pongračić u cilj je ušao s vremenom  1:24:13, Karlo Jurec 1:33:15, a Mladen Stecević 2:04:31.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje