Povežite se s nama

Sport

Novi izlasci mladih varaždinskih stolnotenisačica na europsku scenu

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Bruna Borovec, mlada talentirana stolnotenisačica STK Starr i polaznica Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin sudjeluje na predselekcijskom kampu u Kiskunfélegyháza u Mađarskoj u sklopu programa europske stolnoteniske federacije ETTU Eurotalents, uz još jednu mladu varaždinsku stolnotenisačicu Jelenu Vukelju.Bruna je dobila pozivnicu izbornika hrvatske stolnoteniske reprezentacije Nikice Vukelje.

Njih dvije pokušat će svojim radom i talentom ući u posebni razvojni program kojeg financira Europske stolnoteniska federacija ETTU.
Ovogodišnji ciklus ocjenjivanja i odabira mladih stolnotenisača i stolnotenisačica rođenih 2005/06, provodi se tijekom četiri Eurotalents kampa, dva predselekcijska kampa te na kraju najbolje čeka završni selekcijski kamp. Ukupno u kampovima sudjeluje više od 400 najboljih mladih stolnotenisača Europe koje odaberu njihovi matični savezi, a na kraju ciklusa odabrat će se samo njih desetak.
Predselekcijski kamp u Mađarskoj je sjajno organiziran, vodi ga šest mađarskih trenera i osam sparing partnera te je jedan od najboljih za izobrazbu mladih stolnotenisača u Europi.
Regionalni stolnoteniski Varaždin RSTCVZ i voditelj Ronald Ređep u suradnji s klubovima postigli su izvanredan uspjeh za ovaj kraj i mlade talente pripremajući i koordinirajući pripreme i treninge za najveću mladu nadu na prostorima Hrvatske a sada dokazano i na području Europe u stolnom tenisu Leona Šanteka. U Eurotalents program jedini iz Hvatske prošle je godine uspio ući mladi stolnotenisač STK Starr i STK Ljubeščica Leon Šantek. Ove godine napravio je i korak više te ušao u pet najboljih mladih stolnotenisača Europe rođenih 2003/04. u razvojnom projektu Eurotalents putem kojeg kojim mu se financiraju trening kampovi i stručna pomoć najboljih europskih stručnjaka za individualne razvojne programe. Za nekoliko tjedana sudjelovat će na kampu u Luxembourgu na koji dolaze u sklopu projekta vrhunski treneri i sparing partneri iz Kine.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje