Povežite se s nama

U fokusu

Novi Marof: rijeke Bednja, Lonja i potoci više neće ugrožavati stambene objekte

Objavljeno:

- dana

LAKŠE DO ORANICA

Hrvatske vode trenutno provode više projekata uređenja tokova rijeka i potoka na području grada Novog Marofa ukupne vrijednosti od oko 865 tisuća kuna. Između ostalog, uređuje se i lijevi pritok rijeke Bednje u naselju Filipića.

Vrijednost spomenutih radova je 100 tisuća kuna. Osim toga dovršeni su radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje na dvije lokacije u Novom Marofu ukupne vrijednosti oko 450 tisuća kuna.

Gradonačelnik Novog Marofa ističe da se uređuje i potok Koruščak za što je osigurana 101 tisuća kuna, dok je za uređenje Žukovog potoka utrošeno 60 tisuća.

– Ove godine predviđeno je i uređenje potoka Bela za što je osigurano 154 tisuća kuna. Dovršeni su i izvedbeni projekti za potok Mađarevo te potok Možđenec ukupne vrijednosti 13,5 tisuća kuna. Ukupna ovogodišnja investicija Hrvatskih voda na području grada Novog Marofa je preko 900 tisuća kuna – naglasio je Siniša Jenkač.

Riječ je, podsjećamo, o nekoliko lokacija uređenja vodotoka rijeke Bednje. Jedna je ispod naselja Kluč, kod Oštrica i u Završju. Uređuje se i potok u Beli u  blizini izvora pitke vode u tom naselju. Osim ćišćenja kanala, tu je i uređenje Žukovog potoka koji je ugrozio jedan od obližnjih stambenih objekata, te niza drugih potoka od Mađareva i Možđenca.

Odlična suradnja Grada i Hrvatskih voda

– Rijeka Bednja velikim dijelom prolazi kroz Novi Marof i ona u svom toku zahtijeva investicije. Zahvaljujem se Hrvatskim vodama na dobroj suradnji i uređenju rijeke Bednje kao i na uređenju potoka Koroščak – kazao je Jenkač.

Dodao je da se nije zaboravilo niti na uređenje rijeke Lonja. U planu je slijedeće godine uređenje njenog toka, jer ona svojim bujanjem predstavlja opasnost za neke od stambenih objekata.

Kazao je i da se uređenje tokova Bednje i drugih potoka obavlja već niz godina, a u planu je da se u potpunosti uredi tok rijeke Bednje dijelom kojim bi trebala prolaziti buduća obilaznica.

– Uređenjem toka Bednje dobiva se kvalitetna šljunčana cesta koju mogu koristiti gotovo svi građani od rekreativaca, ribiča, poljoprivrednika. Uređenje prometnice posebno je važno zbog njih jer olakšava pristup parcelama od kojih je određeni broj njih, prije uređenja šljunčane ceste, bio zapušten – zaključio je Jenkač.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Pronađite posao po svojoj mjeri u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Globalna hrana d.o.o. / McDonald’s traži Radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin. Poslodavac nudi stabilno i sigurno radno mjesto, rad na puno ili nepuno radno vrijeme uz stimulativna primanja. Prijave se zaprimaju do 27.01.2022. brzo i jednostavno putem brze prijave.

TS Prom trgovina d.o.o. zapošljava Komercijalista u prodaji priključnih gospodarskih vozila u Čakovcu. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. Traži se kandidat spreman na terenski rad sa završenom srednjom ili višom stručnom spremom te 2 godine radnog iskustva. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Električara (m/ž) u Novom Marofu. Prijave se zaprimaju do 26.01.2022. putem brze prijave.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Presečki Grupa d.o.o. zapošljava Automehaničara (m/ž). Rad se izvršava u Krapini i Varaždinu. Prijaviti se možete do 25.01.2022. putem brze prijave.

Summa-con d.o.o. traži Zavarivača (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a rok za prijavu je 18.02.2022. Poslodavac traži 5 radnika za izvršavanje zavarivačkih poslova. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava Proizvodno-transportnog radnika (m/ž) u Novom Marofu. Posao uključuje slaganje gotovih proizvoda na drvene ili metalne palete, vizualnu kontrolu kvalitete proizvoda te etiketiranje istih. Prijave se zaprimaju do 31.01.2022. ovdje.

Metalska industrija Varaždin zapošljava Kontrolora na ispitnoj stanici (m/ž) u Varažidnu. Prijave se zaprimaju do 17.02.2022. Posao uključuje tlačno ispitivanje armature, vizualnu kontrolu te ispitivanje funkcionalnosti. Sve informacije potrebne za prijavu pronađite na linku.

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak odgovorio na prozivku Čačića – kazao je oštro „ne“ reformističkim benđikama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

čačić stričak

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas se, 21. siječnja, osvrnuo na izjave Radimira Čačića u vezi ulaganja u Varaždinske Toplice. Prema riječima bivšeg župana, Stričak je iz Razvojnog sporazuma Sjever potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u novi hotelski kompleks na tom području.

– Projekt izgradnje hotela Jupiter vam je kao tibetanski Jeti. O njemu se priča, a nitko ga nije vidio. U našim smo arhivama vezano na tu temu našli svega jednu sličicu iz 2013. godine, iz doba župana Štromara. Kao što bi rekao moj prethodnik „Pa nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati i napisati građevinsku dozvolu!“. Stoga pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku ili lokacijsku dozvolu, taj glavni ili idejni projekt vezan uz izgradnju hotela Jupiter. U arhivi Varaždinske županije od toga nema ničeg! Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever. Bez ičega, samo: „Mi želimo 600.000 kuna za razvoj hotela.“ – navodi Stričak.

Točno je, dodaje župan, da su susjedne županije prijavljivale slične projekte, no ti projekti su vezani uz zdravstvo, a ne za izgradnju hotela sa pet zvjezdica.

– Naravno da sam negdje u sedmome mjesecu prošle godine taj hotel maknuo iz prijave za Razvojni sporazum Sjever i uvrstio izgradnju Kampusa FOI-ja. Kada se Fakultet izgradi kroz 10-ak godina i kada odškoluje i iznjedri tisuću mladih stručnjaka, ambicioznih i školovanih ljudi, ti ljudi će dati vrijednost desetak hotela Jupiter. A uloga županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. „Da“ Kampusu FOI-ja, „ne“ hotelu Jupiter, za što ne postoji ništa. “Da” obrazovanju, „ne“ reformističkim benđikama – oštro je ustvrdio župan Stričak.

Još jednom je prozvao bivšeg župana Čačića „neka donese taj projekt, neka ga vidimo“. – Možda je u Tibetu, tko zna? – pita se Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje