Povežite se s nama

Međimurje

Novi, moderan Odjel pedijatrije ŽB Čakovec bit će gotov do kraja studenoga

Objavljeno:

- dana

Nakon što je u srpnju ove godine potpisan ugovor o rekonstrukciji Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec i pedijatrije s dnevnom bolnicom, u to kako napreduju radovi i hoće li sve biti završeno na vrijeme, u ponedjeljak, 10. listopada, obilaskom Odjela i radova uvjerili su se župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović.

Projektom vrijednim 4,33 milijuna kuna obuhvaćeni su građevinski, strojarski i elektroinstalaterski radovi, a u tijeku je priprema podova za postavljanje glazure, kao i postavljanje podnih te zidnih obloga.

Odjel pedijatrije tako će, osim obnovljenih ambulanti, dobiti i nove, moderne sobe za pacijente, više sanitarnih čvorova, novu rasvjetu i grijanje, nove čekaonice te će se poboljšati prostorije za zaposlenike, a Odjel dobiva i moderne prostore za dnevnu terapijsku bolnicu. 

Unatoč tomu što je zgrada bolnice obuhvaćena i energetskom obnovom vanjske ovojnice te ostalom rekonstrukcijom, dobrom organizacijom nema zastoja u radovima, već oni napreduju bolje od očekivanog te je završetak predviđen do kraja studenoga, rekla je glavna sestra Odjela pedijatrije Dijana Farkaš.

Jedan od zahtjevnijih radova na Odjelu bit će obnova balkona, s obzirom na to da se radi o dječjem odjelu te je potrebna dodatna zaštita.

U hodniku je vidljiva vizura budućeg prostora za terapijsku dnevnu bolnicu koju Odjel pedijatrije do sada nije imao.

Terapijsku dnevnu bolnicu koristit će pacijenti koji će nakon bolničkog liječenja ili u sklopu dnevne bolnice dolaziti na terapiju, a ovom rekonstrukcijom sestrama će biti olakšan nadzor djece u dnevnoj bolnici.

Osim obnove Odjela pedijatrije, u krugu Županijske bolnice Čakovec u tijeku su radovi na energetskoj obnovi četiriju zgrada i radovi na dogradnji zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Međimurje

Župan Posavec priredio prijam za juniorske državne prvake u kuglanju iz Željezničara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najbolje kuglače u Hrvatskoj, ekipu međimurskog Kuglačkog kluba Željezničar, primili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te im osobno čestitali na nedavnom uspjehu – zlatu na ekipnom državnom prvenstvu.

Velikim uspjehom kuglači Željezničara nastavili su sjajan niz postignuća međimurskih sportaša i ponovo promovirali svoj kraj na najljepši mogući način.

Prvacima su kuglači Željezničara postali u Slavonskom Brodu 15. siječnja među 14 najboljih hrvatskih ekipa, a zlatom su se okitili juniori Luka Požega, aktualni viceprvak svijeta, zatim Bruno Halabarec, Noa Branilović i Manuel Korent.

Uspjehu za čakovečko i međimursko kuglanje najveći doprinos dao je najbolji hrvatski junior Luka Požega s nevjerojatnih 613 čunjeva. Bruno Halabarec je pridodao 547 čunjeva, a Noa Branilović i Manuel Korent 529, odnosno 523 čunja.

Predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Čakovec te veliki sportski znalac i entuzijast Anđelko Crnčec ne krije ponos.

– Bez obzira na ograničen kapacitet za rad s mladima, rezultati u našem klubu ne izostaju, a sada je tom nizu dodana i najvrjednija medalja – zlatna. Najnoviji rezultat nam je motivacija da još odlučnije uklanjamo prepreke i dosežemo visoke ciljeve – rekao je Anđelko Crnčec te dodao da vjeruje kako je ovaj uspjeh juniora jedan u nizu koji slijedi.

Župan Matija Posavec istaknuo je da i najnoviji uspjeh mladih kuglača svjedoči s kakvim se entuzijazmom radi u Međimurju – Europskoj regiji sporta 2022., rasadištu talenata i riznici najviših sportskih priznanja.

Nove prilike za medalje su pred vratima: za dva tjedna održat će se Svjetski kup u Rijeci gdje će Luka Požega predstavljati našu zemlju, a već u svibnju, u Areni Varaždin, održat će se Svjetsko prvenstvo u kuglanju. Veliki su to izazovi, ali su veliki i potencijali novih snaga Željezničara, garancije da ovaj sport u našem kraju ima budućnost.

– Tajna uspjeha je u moći ponavljanja. Bez pada koncentracije koja se gradi iskustvom. I ovaj sport spoj je glave, ruke i snage – rekao je mladi svjetski viceprvak Luka Požega na pitanje o tome koja je tajna uspjeha.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje