Povežite se s nama

Ostali sportovi

Novi uspjesi PK Barok

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

PK Barok nastvaio je sa nizanjem odličnih rezultata. Na 14. Božićnom mitingu za mlađe dobne kategorije u Čakovcu članovi PK Barok osvojili su ukupno 11 medalja, te je još jedan plivač ostvario normu za nastup na državnom prvenstvu.

U Dubrovniku je istovremeno na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske nastupila najjača muška i ženska ekipa. Muški su zauzeli izvrsno 2. mjesto, te ostvarili plasman u „B“ rang, a cure su bile 5.
Čakovec
U Čakovcu je održan tradiocionalni plivački miting za mlađe dobne kategorije koji je okupio 345 plivača iz 17 klubova. Na mitingu je nastupilo ukupno 25 natjecatelja PK Barok, od kojih 12 plivača i 13 plivačica.
Osvojeno je ukupno 11 medalja, 2 zlatne, 6 srebrnih i 3 brončane.
Zlatom su se okitili Lana Sokač (50 slobodno) i Jan Ožeg (100 prsno), oboje u B kategoriji. Lana je još dva puta bila četvrta, te je u diciplinama 100 leđno i 100 slobodno isplivala norme za PH. Sada ih ima ukupno četiri. Jan je osim zlata na 100 prsno, osvojio još i srebra na 50 slobodno, 50 prsno, te broncu na 200 prsno. Poseban uspjeh Jan je ostvario na 100 prsno isplivavši svoju prvu normu za nastup na PH. Tako se još povećala broj Barokovih plivača sa isplivanom normom za nastup na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci u ožujku. Za sada ih je devet.
Također u B kategoriji, Martina Štefinec osvojila je srebrna odličja na 100 i 200 prsno, te broncu na 50 prsno.
U C kategoriji, kod plivača Jakov Igrec osvojio je dva srebra, na 100 leđno i 50 delfin, a Ana Ivanković bila je brončana na 50 prsno.
Još su nastupili: Vanja Bosilj, Luka Cvetko, Hrvoje Đurman, Dominik Kelemen, Martin Kocijan, David Lazar, Neven Lončarić, Karlo Rajković, Hrvoje Smontara, Vanja Švogor, Lea Ćelić, Petra Gašparac, Vlatka Gašparac, Dora Mihinjač, Tereza Obelić, Mirta Piskač, Rina Sentočnik, Mara Sokač, Iva Vresk i Mirta Vučetić. Svi su pokazali napredak u rezultatima, a neki su ostali nadomak medalja. Plivače su u Čakovcu vodile trenerice Lovorka Maruševec i Vesna Devčić.
Dubrovnik
U Dubrovniku je održano ekipno „C“ prvenstvo Hrvatske. Prema HPS-ovim propozicijama Ekipnog prvenstva, u „A“ rangu je osam najjačih ekipa iz prethodne godine, u „B“ rangu sljedećih osam ekipa, a u „C“ rangu su svi ostali klubovi koji imaju natjecateljske ekipe.
Ove godine i plivači i plivačice PK Barok nastupili su na „C“ prvenstvu. U konkurenciji plivača natjecalo se ukupno 12 klubova, a plivači PK Barok napravili su pravu senzaciju plasiravši se kao drugoplasirani u „B“ rang. Iako su tijekom cijelog natjecanja bili treće ili četvrto plasirani, što je bilo očekivano, u dramatičnoj završnici, doslovno u zadnjoj utrci ostvarili su plasman na 2. mjesto i to sa samo dva boda prednosti u odnosu na trećeplasirani „Olimp“ iz Tuheljskih toplica. Koliko je zapravo bilo neizvjesno, potvrdit će podatak da je PK Barok na kraju bio drugi sa 12404 boda, a „Olimp“ treći sa 12402 boda. U posljednjoj trci natjecanja Gregor Stadaas je na 200 mješovito pobijedio plivača Olimpa za samo 13 stotinki, što je po FINA bodovima 4 boda razlike.
Ovaj veliki uspjeh, koji je došao kao nagrada za puno uloženog truda na treninzima tijekom cijele godine, zajedno su ostvarili plivači: Gregor Stadaas, Mario Vlahinja, Dario Štefinec, Luka Vidović, te trener Frane Ćirak koji je nastupio samo u utrci 50 slobodno.
Ženska ekipa se u konkurenciji 10 klubova, na kraju plasirala na 5. mjesto. Prve su bile domaće plivačice PK „Jug“. Nastupile su: Tihana Gazdek, Tea Kozulić, Maja Berkopić, Stela Grobotek i Klara Vresk. Plivačice su korektno odradile svoje utrke, plivajući ili osobne rekorde ili na razini osobnih rekorda, ali ove godine je bilo nekoliko boljih ekipa i realno se nije moglo ući u ozbiljniju borbu za plasman u „B“ rang.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje