Povežite se s nama

Crna kronika

Oba vozača i putnik (16) ozlijeđeni u prometnoj nesreći u Šemovcu kojoj je uzrok brzina

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 8. travnja, oko 19.30 sati u Šemovcu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Mladić starosti 19 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera brane hidroelektrane u smjeru Šemovca. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem te desnim kotačima vozila zahvatio bankinu. Vozilo se pritom zanijelo u lijevo na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom udarilo u prednju lijevu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar, desnim kotačima vozila prešao na desnu bankinu, javila je varaždinska policija.

Uslijed udara vozilo 19-godišnjaka se zarotiralo po kolniku i stražnjom stranom udarilo u stražnju lijevu bočnu stranu vozila 48-godišnjaka, koje je uslijed udara udarilo u zaštitnu metalnu ogradu.

Na vozilu 19-godišnjaka je pritom izbio požar koji je ugasio vozač vozila koji se zatekao na mjestu događaja i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šemovec.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača i 16-godišnji putnik iz vozila 19-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Varaždinu ozlijeđeno dvoje djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 21. lipnja oko 12.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Hrašćice. U jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa, prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni vozila, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja. Njezino je vozilo odbačeno naprijed te je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila također zaustavljenog u koloni, kojim je upravljao 21-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđeno dvoje djece starosti 7 i 9 godina iz vozila 29-godišnjaka, koja prilikom vožnje nisu bila smještena u sigurnosnoj sjedalici niti pravilno vezana sigurnosnim pojasom. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnici sudjelovali u nesreći, jedan teško ozlijeđen! Policija ima važan apel za roditelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 23. lipnja oko 17 sati na nerazvrstanoj cesti između naselja Šandorovec i Kuršanec koja se proteže uz jezero hidroelektrane, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen maloljetni vozač motocikla.

– Nesreća se dogodila u trenutku kada je mlađi maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom nerazvrstanom cestom te tom prilikom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam, šljunak), gustoći prometa (vozilo ispred) te vidljivosti (oblak prašine). Uslijed opisane situacije na ravnom dijelu ceste, prilikom dostizanja neregistriranog lakog četverocikla kojim je ispred u istom smjeru upravljalo dijete, izgubio je nadzor nad upravljanjem motociklom, nakon čega je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača na tlo – javljaju u PU međimurskoj.

-U trenutku nesreće na četverociklu se u svojstvu putnika prevozio stariji maloljetnik, dok je dijete upravljalo četverociklom bez položenog vozačkog ispita (nije navršilo najnižu potrebu dob za upravljanja tim vozilom). Maloljetni vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana, dok dijete koje je upravljalo četverociklom nije nosilo zaštitnu kacigu. Maloljetni putnik na četverociklu nosio je uredno pričvršćenu i homologiranu zaštitnu kacigu – kažu u policiji.

Ozlijeđeni maloljetni vozač motocikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

 O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo te nadležni zavod za socijalni rad.

– Skrećemo pažnju roditeljima kako motocikli, četverocikli i dr. slična vozila nisu igračke. Roditelji, poštujete odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima je propisana dobna kategorija za upravljanje određenom kategorijom vozila jer time doprinosite sigurnosti cestovnog prometa, a ponajviše sigurnosti vaše djece – apeliraju u policiji.  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje