Povežite se s nama

Crna kronika

Obustavljena istraga protiv bivšeg direktora Frane Krište

Objavljeno:

- dana

Ništa ne upućuje na to da se u tvrtki Varaždin bus “muljalo” s fiktivnim računima

Buseve za koje je Općinsko državno odvjetništvo sumnjalao da su za njih rađeni fiktivni računi, doista su se vozili. Istraga otvorena protiv bivšeg direktora Varaždin busa Frane Krište i direktora tvrtke Zovko bus Ivana Brečića je obustavljena zbog nedostatka dokaza.

U veljači ove godine protiv bivšeg direktora Varaždin busa Frane Krište kao prvoosumnjičenog te direktora tvrtke Zovko bus Ivana Brečića, koja je bila stopostotni vlasnik varaždinskog prijevoznika, varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage. Istraga je trebala dokazati da je Krišto na nagovor Brečića na osnovi dva ugovora o najmu autobusa trebao izdati fiktivne račune iako su obojica znala da nisu izvršene usluge najma.

Vozači su svjedočili da su se unajmljeni autobusi doista koristili

No, nakon ispitivanja osumnjičenih, kao i vozača autobusa te nalaza i mišljenja financijsko-knjigovodstvenog vještačenja, istraga je obustavljena. Vozači autobusa svjedočili su da su se autobusi koje je Varaždin bus unajmio od svog vlasnika doista i koristili. – Sjećam se da su se u jednom trenutku pojavila četiri velika autobusa Zovka Zagreb marke Neoplan i Mercedes i korišteni su za prijevoz školske djece i za povremene izlete. Na kraju dana popunjavali bi putne radne listove, upisivali mjesto polaska i dolaska kao i kilometražu te prilagođavali tahografske listiće – svjedočio je jedan od vozača u istrazi.

U Općinskom državnom odvjetništvu pretpostavljaju da je postojala vjerodostojna dokumentacija za najam autobusa, no nisu je mogli nabaviti ni od policije, ni od stečajnog upravitelja. – Ne može se tvrditi s dostatnim stupnjem da su izdane fakture fiktivne i nema dokaza da bi Krišto i Brečić počinili kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave te je istraga obustavljena – stoji u rješenju varaždinskog Općinskog državnog odvjetništva.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Teretnim vozilom se kod Ivanca prevrnuo na bok jer je imao 2.23 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 20. srpnja, oko 4 sata u Horvatskom, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 29-godišnjak, javila je PU varaždinska.

On je upravljao teretnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.23 promila, iz smjera Jerovca u smjeru Lipovnika. U jednom je trenutku vozilom prešao u lijevo van kolnika na travnatu kosinu gdje se vozilo prevrnulo na lijevi bok.

Pritom je ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Njegove ozlijede za sad nisu okvalificirane.

Intervenirao je i DVD Ivanec, o čemu su napisali: “Tri vatrogasca s navalnim vozilom kroz nekoliko trenutaka je već bilo na mjestu intervencije. Nakon otvaranja vrata, unesrećeni je sam izašao iz vozila, a pomoć mu je pružena od strane djelatrnika Hitne pomoći.”

Nastavite čitati

Crna kronika

U Lepoglavi u prometnoj nesreći poginuo 31-godišnjak na motoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

U Ulici Hrvatskih pavlina u Lepoglavi u nedjelju, 21. srpnja oko 23.30 sati u prometnoj je nesreći smrtno stradao 31-godišnjak. On je upravljao motociklom te je pri izlasku iz oštrog desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio nadzor nad upravljačem.

– Zbog toga je prešao na suprotnu kolničku traku gdje je prednjim kotačem motocikla naletio na uzdignuti betonski rubnik nogostupa. Uslijed udara je pao na nogostup i udario tijelom u metalni stup prometnog ogledala, pri čemu je smrtno stradao. Motocikl se nastavio kretati dalje te prednjim kotačem udario u betonski rubnik prilaza na parkiralište, nakon čega je od siline udara odbačen i u klizanju nastavio kretanje do sjevernog ruba kolnika ulice. Tijelo unesrećenog muškarca je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin gdje će se provesti obdukcija – ističe PU varaždinska.

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 3.15 sati navedena dionica ulice Hrvatskih pavlina bila je zatvorena za promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.

– Ovom prilikom podsjećamo vozače mopeda i motocikala na poželjna ponašanja u prometu te važnost poštivanja prometnih propisa. Također, apeliramo na vozače ostalih skupina motornih vozila da obrate pažnju i vode računa o sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito vozača mopeda i motocikala koji pripadaju skupini najugroženijih sudionika u prometu – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje