Povežite se s nama

Život i društvo

Očekuje se saharska prašina nad našim područjem

Objavljeno:

- dana

Prognoze iz servisa za praćenje atmosfere Copernicus pokazuju da uskoro kreće prvo veliko premještanje saharske prašine ove godine.

Copernicus prati premještanje čestica aerosolne prašine iz Sahare od 20. veljače. Prašina bi mogla stići do središnje i istočne Europe u sljedećih nekoliko dana, piše N1.

Nošena vjetrom, prašina je još uvijek aktivna iznad Sahare, a te epizode mogle bi utjecati na kvalitetu zraka u regijama kroz koje prolaze. Copernicus predviđa da će 21. i 22. veljače oblak prašine prijeći Francusku prije nego se nadvije nad dijelove središnje i istočne Europe, a predviđa se i još jedna epizoda premještanja saharske prašine, ovaj put preko Mediterana, kasnije ovaj tjedan.

Saharska prašina može utjecati na ljudsko zdravlje, ali i na sektor energetike.

Život i društvo

FOTO Vatrogasci iz Čičkovine posjetili austrijske kolege i dobili na poklon vrijednu opremu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlog je tjedna 9 članova DVD-a Čičkovina bilo u posjetu u austrijskom Haterbergu. Tamo su ih dočekali kolege vatrogasci koji su ih upoznali sa svojim radom.

– Tamo su nas dočekali vatrogasci koji su nam prikazali njihov rad i vozila, te opremu. Bili smo u prilici isprobavati raznu opremu te auto-ljestve, a za kraj su nas u svojim vozilima provozali kroz grad – ispričali su nam u DVD-u Čičkovina.

– Bilo je to cjelodnevno druženje i na kraju su nam poklonili vatrogasni hidraulički alat te raznu drugu opremu.  Sa vatrogasnim prijateljima upoznao nas je Andrija R. na čemu smo mu jako zahvalni te smo dogovorili i daljnju suradnju – kažu zadovoljni članovi DVD-a Čičkovina.

Nastavite čitati

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje