Povežite se s nama

Život i društvo

Održan prvi MenoCure edukativni panel u Varaždinu

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Ove subote, 02.03.2024., održan je prvi MenoCure edukativni panel u Varaždinu, u Park Boutique Hotelu.

Projekt je zamišljen kao skup od tri predavanja panelistica koje uz svoju stručnost imaju i osobno iskustvo o promjenama koje se događaju u perimenopauzi.

Drugim riječima, panelistice su svojoj publici prenijele točne informacije o perimenopauzi i menopauzi, ohrabrile ih i motivirale da se u periodu promjene mogu osjećati zadovoljno, slobodno i ispunjeno.

Liječnica Sanja Toljan ( Poliklinika Orlando u Zagrebu ) je publiku uvela u svijet prirodnog balansa perimenopauze i bioidentičnih hormona. Ona je ujedno i pionirka u liječenju bioidentičnim hormonima u Hrvatskoj. Naša Varaždina i ginekologinja Martina Jerbić ( Poliklinika Nanna u Varaždinu ) se nadovezala na prvo predavanje te je nešto više rekla o hormonskom nadomjesnom liječenju koje nije za svakoga !

Naime, obje liječnice zagovaraju holistički i individualni pristup svakoj pacijentici, te se tim principom vode prilikom odlučivanja pravodobne terapije svakoj ženi koja uđe u njihove poliklinike .

Nakon ugodnog druženja uz kavu i domjenak, zadnje predavanje je održala osnivačica projekta MenoCure, kineziologinja Asja Petersen, koja se zadržala na prevenciji simptoma perimenopauze i postmenopauze pravilno odabranom tjelesnom aktivnošću. Motivirana Asja je uz svoje predavanje cijelu publiku podigla na noge, te svima pokazala nekoliko vježbi, koje su sudionice panela aktivno popratile. Ona je također začetnica pilatesa u Hrvatskoj, te njezine usluge možete pronaći u Zagrebu.

Projekt je uspješno završio okruglim stolom i pitanjima iz publike. Panelistice su nesebičnim odgovorima i odličnom sinergijom zatvorile panel, te najavile sljedeći, koji će se održati u Rijeci 24.04.2024

Život i društvo

Otkrijte povijest Varaždina i crtice iz gradskog života uz besplatne tematske ture pod vodstvom vodiča

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U program Ljeta u Varaždinu tradicionalno su se uključili članovi Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin.

Subotama od 10 do 11 sati varaždinski vodiči organiziraju besplatna tematska vođenja koja svim zainteresiranim građanima i turistima omogućuju da bolje upoznaju bogato varaždinsko kulturno-povijesno nasljeđe, ali i zanimljivosti i crtice iz gradskog života. Kroz 12 subota bit će obrađene različite teme poput baroka u Varaždinu, varaždinskih muzeja, gradskih pjesnika, poznatih stanara i to pod vodstvom licenciranih vodiča koji su odlični poznavatelji prošlosti, ali i upućeni u sve aspekte i specifičnosti gradskog života, vješti su u pripovijedanju i kreativni u prezentaciji.

Prva tematska tura na rasporedu je u subotu, 1. lipnja, a okupljanje će svih 12 subota sve do 17. kolovoza biti u isto vrijeme i na istom mjestu – u 10 sati ispred Gradske vijećnice.

Raspored tematskih tura u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina:

1.6. Ivanu Padovcu s ljubavlju

8.6. Barok u Varaždinu

15.6. Tragom Habsburgovaca

22.6. I to je Varaždin voilà!

29.6. Susjedi

6.7. Grad anđela

13.7. Krug oko parka

20.7. Poznati stanari Varaždina

27.7. Varaždin u zagrljaju glazbe

3.8. Varaždinski muzeji od 1925. do danas

10.8. Šetnja s Vatroslavom Jagićem

17.8. Varaždinski pjesnici

Nastavite čitati

Život i društvo

Predškolci Dječjeg vrtića Zibeljko oprostili se od vrtića, hrabro kreću u nove avanture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kraju još jedne pedagoške godine, nova generacija predškolaca priredbom se oprostila od Dječjeg vrtića Zibeljko u Bednji.

Nakon priredbe, održano je i druženje mališana s odgojiteljicama i roditeljima, a pridružio im se i načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, kao i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić te članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Zibeljko.

Tim je povodom načelnik Poljak zahvalio svim tetama na njihovom predanom radu.

– Velika zahvala i roditeljima koji su povjerili svoju djecu Dječjem vrtiću Zibeljko, znajući da će odrastati u toplom i sigurnom okruženju, a mališanima od svega srca želim puno uspjeha u daljnjem školovanju – rekao je načelnik Poljak te dodao kako je Dječji vrtić Zibeljko otvoren prije više od tri godine zahvaljujući ulaganju većem od milijun eura.

– Nekada oronuo i zapušten objekt u središtu Bednje pretvorili smo u jedan novi, moderan dječji vrtić. Vjerujem kako su djelatnici vrtića zadovoljni, ali i roditelji sa uvjetima u kojima borave njihova djeca, dok osmijesi na dječjim licima potvrđuju da je naš dječji vrtić bio i jest pravo mjesto za njih – rekao je načelnik Poljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje