Povežite se s nama

Život i društvo

Održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijanec

Objavljeno:

- dana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu, 3. veljače, održalo je 113. izvještajnu sjednicu Skupštine koju je otvorio i vodio predsjednik društva Darjan Lukaček.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva, dok je zapovjednik Valentino Jovan podnio izvješće zapovjednika iz kojeg valja istaknuti da su u protekloj godini bile 43 intervencije na što je ukupno utrošeno 153 sata rada vatrogasaca.

Nakon toga podnijeta su izvješća o financijsko-materijalnom poslovanju te Verifikacijskog povjerenstva kao i plan rada te financijski plan za 2024. godinu, a sva izvješća i planove članovi Skupštine prihvatili su jednoglasno.

Prisutnima se u ime Općine Petrijanec obratio načelnik Željko Posavec koji je zahvalio vatrogascima na njihovom radu i suradnji te istaknuo niz brojnih aktivnosti koje provodi DVD Petrijanec tijekom godine. Također je istaknuo da je po izvješću zapovjednika nabavka novog vozila potpuno opravdana te da će Općina izdvojiti još 30.000 eura ove godine kako bi se što više smanjio kredit. Time će Općina sudjelovati s ukupno 110.000 eura. Zahvalio je i svim sponzorima i donatorima koji su se odazvali te uvelike olakšali nabavku vozila. Osvrnuo se i na zamjenu vozila ostalim vatrogasnim društvima u Općini kao i obnovu domova.

Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek čestitala im je na zalaganju u protekloj godini, pohvalila rad s najmlađim članovima kao i s operativom koja je kroz javnu vježbu i 43 intervencije u protekloj godini pokazala veliku požrtvovnost i profesionalnost u obavljanju vatrogasnih zadaća. Također je komentirala nabavku novog vatrogasnog navalnog vozila koje je podiglo operativnu spremnost i sigurnost žitelja općine na jednu visoku razinu.

Dopredsjednik VZŽ Varaždinske Saša Lenček istaknuo je kako DVD Petrijanec mnogo doprinosi petrijanečkoj Zajednici kako na operativnom tako i na društvenom planu. Spomenuo je i pohvalio školovanja članova DVD-a koja se provode svake godine, no posebno je pohvalio rad s mladima. Mladi su ti koje će nastaviti njegovati dobrovoljno vatrogastvo u Petrijancu. Na kraju je pohvalio suradnju Općine, VZO-a, DVD-a te VZŽ Varaždinske posebno zbog nabavke novog vozila.

Pod točkom razno, Predsjednik društva još je jednom zahvalio svim članovima, gostima te posebno Općini koja uvijek tu kao potpora i pomoć. Također i svim fizičkim te pravnim osobama koji su na bilo koji način pomogli kod nabavke novog vozila

Na sjednici Skupštine, uz već navedene goste, bili su prisutni zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan, počasni predsjednik DVD-a Petrijanec Zvonko Mikac, počasni zapovjednik DVD-a Petrijanec Ivan Sambolec, predstavnici udruga iz općine Petrijanec, vatrogasci iz VZO Petrijanec, predstavnici DVD-a Zlatar Bistrica, DVD-a Maruševec, DVD-a Vidovec, DVD-a Gojanec, DVD-a Vinica, DVD-a Križovljan-Cestica, DVD-a Svibovec Podravski, DVD-a Vratno Gornje te društva iz susjedne Republike Slovenije: PGD Desenci, PGD Sveta Trojica, PGD Biš, PGD Senešci i PGD Obrež.

Odlikovanja i zahvalnice

Kip vatrogasca za najoperativca 2023. primili su Kostanjevac Ivan i Bačan Antun

Zahvalnice – osobe koje su najviše pridonijele nabavci novog vozila:

Krfogec Tihomir, Čokor Stjepan, Posavec Željko, Lukaček Darjan

Zahvalnice za Društva koja su pomogla oko primopredaje vozila:

DVD Vinica, DVD Svibovec Podravski, PGD Desenci, DVD Nova Ves, DVD Majerje, DVD Strmec Podravski, DVD Družbinec, VZO Petrijanec

Zahvalnice sponzori – fizičke osobe

Zelenik Marija, Muraj Štefan, Horvat Janez ml., Kunčnik Majda, Horvat Branko, Pukšič Mitja, Habjanič Andrej

Zahvalnice sponzori pravne osobe

AS Lenček d.o.o., ELEKTRO TELEBAR d.o.o., GELPOL, Neno-montaža d.o.o., EL-IVA d.o.o., Drvar d.o.o.

Plakete generalni sponzori

Niskogradnja Huđek, PGD Desenci, JANAF d.d., DiV GP d.o.o., VZVZ, Fanon d.o.o., Calzedonia Group, Općina Petrijanec

Život i društvo

FOTO Ivica Nerer biciklom kreće na put do Bruxellesa biciklom, prijeći će 1500 kilometara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA” obilježit će 15. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u punopravni savez NATO članica na jedinstven način.

Član Udruge i bivši pripadnik 7. gardijske brigade „PUMA” te još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik 2. oklopno mehanizirane bojne „PUMA” Ivica Nerer iz Čakovca, biciklom će prijeći put dug 1500 kilometara od Varaždina do Bruxellesa, a njegovo će putovanje trajati deset dana.

Ispraćaj Ivice Nerera organiziran je u petak kod Križa zahvalnosti kod Crkve Sv. Nikole u Varaždinu, dok je kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu održana prigodna molitva i blagoslov putnika.

-Prvi puta sam izabrao Bruxelles, u povodu 15 godina Hrvatske vojske u NATO savezu. Nakon Domovinskog rata smo priželjkivali ući u NATO savez iz mnogih, između ostalog i sigurnosnih razloga, koji da smo imali nikad se ne bi dogodio rat u Hrvatskoj. Puno je hrvatskih branitelja dalo živote da bi mi danas bili u NATO savezu, a ponajviše njihove obitelji podnose najveći teret, kao i moja obitelj jer nas nikad nema kod kuće. Upravo stoga, želim tako obilježiti 15 godina Hrvatske u NATO savezu i 75 godina NATO saveza – rekao je Nerer.

Dosad je biciklirao po tri puta u Knin i u Vukovar, podsjetio je predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA” Robert Puja, koji je otkrio da će zbog povoljnijih vremenskih uvjeta Nerer na put krenuti 15. travnja.

-Prva tri-četiri dana će voziti između 250 možda i 300 kilometara, tako da će ustvari voziti devet dana i jedan dan na sredini imati malo veći odmor, a 25-og travnja on dolazi u Bruxelles. Očekujemo doček na visokoj razini jer ipak je to pothvat koji nije sam tako, kako bi se reklo, ipak je to 1509 kilometara u devet dana i mislim da čovjek to i zaslužuje – rekao je Puja.

Ispraćaju Nerera na daleki put nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji mu je poželio sigurnu vožnju i sretan dolazak na odredište, nakon čega je upalio svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Planira se da će Nerer stići 25. travnja 2024. godine pred sjedište NATO saveza u Bruxellesu gdje će biti organiziran njegov doček kojem će uz članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA”, prisustvovati i predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Ludbreg podupire poduzetništvo, evo kako do potpora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega u 2024. godini.

 Cilj javnog poziva je poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području grada Ludbrega.

-Posljednjih godina znatno radimo na ovim mjerama, uvodimo novitete prateći trendove i potrebe. Pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg tako subvencionira nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za proizvodne djelatnosti, nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za neproizvodne djelatnosti, inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika. Sufinancira se i razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga zatim certificiranja proizvoda, pribavljanje potrebne dokumentacije za potrebe povećanja energetske učinkovitosti poduzetnika/obrtnika. Uz to to je i program „Inkubator za kreativne industrije“, zatim subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita te sufinanciranje usavršavanja deficitarnih zanimanja.

Javni poziv je otvoren od 15. travnja 2024. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2024. godine. Zahtjevi će se obrađivati prema redoslijedu zaprimanja.

Prijava na Javni poziv podnosi se Upravnom odjelu za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Odsjeku za razvojne projekte i društvene djelatnosti Grada Ludbrega na obrascu prijave naznačenom u Javnom pozivu pod pojedinom mjerom s traženom potpunom dokumentacijom. Obrasci se nalaze na web stranici Grada Ludbrega www.ludbreg.hr ili se mogu podići osobno u Odsjeku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje