Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Cestica dodijelila 45 stipendija studentima

Objavljeno:

- dana

Općina Cestica završila je postupak dodjele studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024., a svečano potpisivanje ugovora održano je u subotu, 4. studenoga, u velikoj dvorani Kulturnog centra u Cestici.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju bio je prisutan predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da općina Cestica vodi brigu o mladima već od samog rođenja, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja, od dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole te studija. Svim studentima poželio je uspješan nastavak i završetak školovanja.

Na temelju pristiglih prijava dodijeljeno je ukupno 45 stipendija. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada do 31. srpnja u iznosu od 80 eura  mjesečno studentima koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 100 eura mjesečno studentima koji studiraju izvan područja Varaždinske i Međimurske županije te izvan RH.

Stipendisti su: Lana Golubić iz Dubrave Križovljanske, Lazar Martina iz Križanča, Lazar Ivona iz Križovljana Radovečkog, Obadić Izidora iz Križovljana Radovečkog, Mihin Taša iz Križovljana Radovečkog, Kutnjak Anja iz Križanča, Furjan Antonela iz Babinca, Hercog Filip iz Brezja Dravskog, Furjan Nina iz Babinca, Robi Borak iz Velikog Lovrečana, Sakač Petar iz Natkrižovljana, Golubić Jurica iz Radovec Polja, Ivančić Klara iz Gornjeg Vratna, Bistrović Jakov iz Gornjeg Vratna, Jamnik Dora iz Cestice, Bolčević Martina iz Malog Gradišća, Furjan Lucija iz Selci Križovljanski, Šestanj Melanija iz Velikog Lovrečana, Borak Lara iz Radovec Polja, Korotaj Lea iz Velikog Lovrečana, Lazar Lorena iz Križovljana Radovečkog, Furjan Lana iz Cestice, Hip Ana iz Gornjeg Vratna, Škrinjar Nina iz Kolarovca, Furjan Mihael iz Dubrave Križovljanske, Hutinski Tea iz Virja Križovljanskog, Furjan Stela iz Velikog Lovrečana, Milušić Magdalena iz Vratno Otoka, Cestar Magdalena iz Gornjeg Vratna, Lazar Lucija iz Križovljana Radovečkog, Borak Gabrijela iz Malog Lovrečana, Korotaj Lana iz Križovljana Radovečkog, Domjan Mihael iz Cestice, Rodeš Filip iz Cestice, Majhen Marija iz Križovljana Radovečkog, Humek Iva iz Babinca, Kolar Sara iz Babinca, Leskovar Katja iz Jarki, Petric Maja iz Radovca, Bosak Sara iz Radovec Polja, Đurman Marko iz Gornjeg Vratna, Hip Viktor iz Križovljana Radovečkog, Rožmarić Mateo iz Velikog Lovrečana, Pšak Helena iz Radovec Polja, Lukaček Veronika iz Falinić Brega.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje