Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Cestica posljednjih mjeseci bogatija za sedam dječaka i osam djevojčica

Objavljeno:

- dana

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, a povodom toga održan je, 6. rujna prijam za roditelje novorođene djece.

Prijem je održan u dvorani Kulturnog centra u Cestici, a nakon čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima načelnik Mirko Korotaj je rekao: „Općina Cestica različitim mjerama nastoji pomoći mladima obiteljima. Prva mjera je dodjela iznosa od 2000 kuna za svako novorođeno dijete, a druga mjera očituje se kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću. Tako Općina Cestica za prvo dijete u vrtiću smještaj sufinancira sa 700 kuna, za drugo dijete taj iznos je 800 kuna, a za treće dijete smješteno u vrtiću Općina podmiruje sve troškove. S obzirom da su smještajne mogućnosti djece u vrtiću ograničene Općina Cestica pokrenula je projekt njegova proširenja za što je odobren iznos od milijun eura, a isto će se realizirati u narednom razdoblju.“

– Tijekom školovanja u osnovnoj školi Općina Cestica podmiruje troškove nabavka radnih bilježnica, atlasa i mapa za likovni odgoj, a pošto država podmiruje troškove nabavke školskih knjiga i s te strane se roditeljima nastoji olakšati troškove školovanja. Za vrijeme polaska učenika u srednje škole roditelji s iznosom od 100 kuna sufinanciraju kupnju mjesečne vozne karte, a tijekom studija iz Općinskog proračuna osigurane su stipendije za sve studente druge i viših godina studija. Općina Cestica značajna sredstva ulaže i u održavanje i uređenje komunalne infrastrukture, a u tom dijelu vodi se i briga o uređenju i opremanju dječjih igrališta. Jedno od mjesta s raznovrsnim igralima je i novouređeni park Križovljangrad – pojasnio je Korotaj.

U završnom dijelu susreta svakoj majci uručen je cvijet i iznos od 2000 kuna, a nakon toga snimljena je pred ulazom u Kulturni centar i zajednička fotografija.

Od 15 novorođene djece sedam je dječaka i osam djevojčica. Abecednim redom roditelji su djeci dali sljedeća imena: Erik, Iva, Ivan, Jan, Lea, Leona, Liam, Lucija (dva imena), Lukas, Mateo, Mia, Niko, Petra i Sara. Najviše djece živi u Gornjem Vratnu troje, a po dvoje ih je u naselju Babinec, Cestica, Kolarovec i Selci Križovljanski dok su naselja Brezje Dravsko, Jarki, Križovljan Radovečki i Vratno Otok bogatiji za jednog stanovnika.

Život i društvo

Uz pomoć svojih kupaca i pratitelja Supernova namjerava usrećiti potrebite i uljepšati im blagdane za što je dovoljan samo jedan ‘klik’

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bliži nam se najljepši i najčarobniji dio godine, vrijeme darivanja kada je važno prisjetiti se i onih koji ne mogu sebi i svojim najbližima priuštiti ono što bi voljeli. Stoga je Supernova Grupa pokrenula plemenitu akciju kojom uz simboličnu pomoć svojih posjetitelja i pratitelja namjerava usrećiti i uljepšati blagdane za više od 300 potrebitih obitelji.

Samo jedan klik dovoljan je za virtualno paljenje lampica na SUPER božićnom drvcu postavljenom na internetskoj stranici Supernova Grupe koja će zatim za svaku upaljenu lampicu donirati po 1 € obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija.

Lampice se pale do 23. prosinca kada će biti objavljena i ukupna vrijednost prikupljenih donacija koje će biti uplaćene na Supernova poklon kartice, a zatim uručene organizacijama Mala kuća Zadar, Kuća sretnih ciglica, Utočište Sveti Nikola, Društvo naša djeca i Zagrebački humanitarci. Navedene organizacije zatim će kartice s donacijama dodijeliti obiteljima i pojedincima o kojima skrbe. Cilj je uljepšati blagdane za više od 300 obitelji.

Ova jednostavna i humana gesta u blagdansko vrijeme podsjetit će nas da dobra djela usrećuju svakog, i onog tko daje i onog tko prima dar. Prava je vrijednost darivanja sadržana u samom činu i pažnji koje tom prigodom poklanjamo drugima. Vjerujem da ćemo potrebitim obiteljima na ovaj način barem donekle donijeti blagdanski ambijent u njihove domove, izjavili su iz Supernova Grupe.

Supernova Božićna akcija odvija se na internetskim stranicama: https://www.supernova.hr/superbor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Četvero novih darivatelja na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorijama Općine Maruševec provedena je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec, a u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji su se odazvali građani šireg maruševečkog područja, njih 50, a prikupljene su 44 doze krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čiji su djelatnici iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin obavljali prikupljanje krvi.

Velika obitelj darivatelja dobila je još dva nova darivatelja i dvije nove darivateljice, a akciji se uz ostale odazvao i gospodin Stjepan Galić iz Koškovca, kojemu je ovo bilo 112. darivanje krvi.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ovim putem zahvaljuje svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru tijekom čitave 2022. godine, jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv te pozivaju stanovnike šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u idućoj godini, za svoje i tuđe zdravlje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje