Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Donja Voća: tableti za učenike koji su bili najbolji na županijskim natjecanjima

Objavljeno:

- dana

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet prepoznala je važnost rada s mladima te odlučila nagraditi učenike s područja Općine Donja Voća koji su ostvarili odlične rezultate na županijskim natjecanjima.

Tako je u četvrtak, 13. travnja, ugostila Anu Perić, učenicu Osnovne škole Andrije Kačića Miošića iz Donje Voće, a koja je osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika. Alen Flis, također učenik osnovne škole iz Donje Voće, osvojio je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture.

Prijemu su prisustvovale i učenice srednjih škola, Darija Vusić, učenica Srednje škole Ivanec koja je osvojila prvo mjesto na regionalnoj razini projekta „Mreža čitanja“ te Karolina Dukarić, učenica Gospodarske škole iz Varaždina koje je osvojila prvo mjesto na natjecanju iz francuskog jezika.

Tom prigodom, načelnica Sanja Kočet je svakom uručila tablet koji će im zasigurno pomoći u daljnjem usavršavanju i učenju. Svi učenici ujedno su se plasirali i na državnu razinu gdje će ponovno imati priliku pokazati svoje znanje.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje