Povežite se s nama

Život i društvo

Općina Maruševec slavi svoj dan – mons. Mrzljak postao počasni građanin

Objavljeno:

- dana

Općina Maruševec 23. travnja slavi Dan općine, posvećen njihovom nebeskom zaštitniku svetom Jurju.

U četvrtak, 22. travnja, tim je povodom u znatno smanjenom obujmu u općinskoj zgradi je održana svečanosti povodom Dana Općine Maruševec te su uručene Nagrada za iznimna postignuća u proteklom razdoblju, plakete Općine Maruševec te Povelja počasnog građanina za izniman doprinos razvoju i napretku Općine Maruševec.

Marijan Fatiga, predsjednik Općinskog vijeća u posljednjem sazivu, na početku je pozdravio goste koji je istakao da bi u normalnim uvjetima proslava Dana općine bila bogata programom u kojem bi sudjelovale udruge s područja Općine Maruševec. Fatiga je spomenuo brojne ostvarene projekte u protekle četiri godine, ali i pohvalio rad vijećnika, koji su većinu odluka donijelo jednoglasno. Na kraju je čestitao dobitnicima nagrada te svim smještanima blagdan svetog Jurja.

– Bila mi je izuzetna čas biti na čelu Općine Maruševec i imati iza sebe ovakvo Vijeće. Napravili smo puno toga, a željeli još više. Ostvarili smo niz projekata. Prošli tjedan potpisali smo ugovor vrijedan 500.000 kuna za energetsku obnovu Društvenog doma u Druškovcu. Danas smo povodom Dana općine igrom slučaja dobili čestitku od Fonda za energetsku učinkovitost koji nam je odobrio projekat reciklažnog dvorišta vrijedan 3,9 milijuna kuna, od čega bespovratno 3,2 milijuna kuna. U protekle četiri godine pripremili smo projekte vrijedne 10 milijuna eura i vjerujem da će se oni ostvariti. Posebno sam ponosan što ćemo ponovno imati dobitnika Povelje počasnog građanina koji nam je kroz godine puno pomogao – rekao je načelnik Damir Šprem.

Streljački klub Metalac dobio je Plaketu Općine Maruševec u povodu 40. obljetnice postojanja, te za ostvarene rezultate i održavanje tradicije streljačkog sporta. Nagradu je preuzeo tajnik kluba Zdravko Kukec. Također, Plaketa Općine Maruševec za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, a povodom obilježavanja 30 godina od početka Domovinskog rata dodijeljena je Damiru Makovcu.

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju, za predani rad i rezultate kao mentoru učenicima iz područja šaha i matematike dodijeljena je Mihaelu Vurušiću, učitelju „Gustav Krklec“ iz Maruševca.

Mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinskom u miru, primio je Povelja počasnog građanina Općine Maruševec za izniman doprinos razvoju i napretku Općine Maruševec. Mons. Mrzljak je u ime svih dobitnika zahvalio na nagrada i spomenuo važnost tradicije proslave svetog Jurja za maruševački kraj.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!