Povežite se s nama

Međimurje

Potpisani ugovori: Međimurska županija podržava projekte na području Općine Nedelišće

Objavljeno:

- dana

U vijećnici Općine Nedelišće prošloga tjedna je potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje Doma kulture u Macincu te ugovor o donaciji Nogometnome klubu Međimurec Dunjkovec – Pretetinec.

Prvi ugovor odnosi se na financijsku podršku Međimurske županije za izgradnju Doma kulture u Macincu, koji je u vlasništvu Općine Nedelišće. Međimurska županija sufinancirat će izgradnju Doma kulture u ukupnom iznosu od 100.000 kuna, što je potvrda da je promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta i skrb za društveni razvitak kulture od zajedničkog interesa Općine i Županije.

Župan Međimurske županije potpisao je i ugovor o donaciji NK „Međimurec“ Dunjkovec- Pretetinec u iznosu od 40.000 kuna, koje će biti korištene za potrebe održavanja 20. Međunarodnog nogometnog turnira dvanaestogodišnjaka, koji se održava pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“.

Matija Posavec je istaknuo da su ovo dva vrlo važna i vrijedna projekta, a da Međimurska županija shodno svojim mogućnostima ulaže u infrastrukturne projekte u manjim mjestima da bi svako mjesto imalo svoj dom – mjesto za druženje, manifestacije i stvaranje novih uspomena. Osvrnuo se i na nadolazeći jubilarni Međunarodni nogometni turnir dvanaestogodišnjaka.

Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće, zahvalio je županu na podršci i rekao da će Općina pomoći sa 140.000 kuna. Potpisivanje Sporazuma i ugovora je rezultat dobre suradnje Međimurske županije i Općine Nedelišće, rekao je, a dodao je i da je ponosan što se turnir U-13 održava u Nedelišću.

Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije osvrnuo se na potpisivanje i dodao da su se ovi ugovori dugo i temeljito pripremali.

Mišel Ganzer, predsjednik NK-a Međimurec zahvalio je županu što već niz godina podržava rad kluba. Najavio je nadolazeći turnir, koji će se održati od 10 do 12. kolovoza. Spomenuo je da je ove godine prijavljeno 16 ekipa, što je dokaz da turnir iz godine u godinu raste. Novost turnira jest da će se paralelno održavati „Mantinele“ za natjecatelje U-7, U-8, U-10, U-12 i U-14 koji će se paralelno odigravati u Dunjkovcu i u Nedelišću, osmišljen za djecu s područja Međimurske županije.

Svečanosti potpisivanja Sporazuma prisustvovali su i zamjenici načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak i Željko Kacun, predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak, predsjednik VMO Macinec Ivan Krištofić, županijski pročelnik Branko Sušec i županijski vijećnik Željko Kofjač.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje