Povežite se s nama

Međimurje

Općina Selnica: trafostanica i autobusna stajališta u Merhatovcu i Plešivici

FOTO Općina Selnica

Objavljeno:

- dana

U posljednje dvije godine Općina Selnica je u naselje Merhatovec uložila značajna financijska sredstva. Nakon niza godina dogovora i zamolbi, djelatnici Elektre Čakovec konačno su postavili trafostanicu.

Također su uređena i autobusna stajališta od kojih je jedno donacija Zdravka Sabolčeca, vlasnika firme Statoplsat. Kod Društvenog doma uređena je atletska staza za što je utrošeno 423.000 kuna. Ulaganja u rekonstrukciju Društvenog doma iznosila su 295.000 kuna, a konačni radovi se planiraju prijaviti na neki javni poziv za sufinanciranje od strane nacionalnih ministarstava.

Općina Selnica je također nakon dobivanja suglasnosti Županijske uprave za ceste postavila autobusno stajalište i u Plešivici.

Međimurje

Prijevremeni izbori za župana Međimurske županije 28. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pred Vladom se danas našla i Odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za župana i zamjenika župana Međimurske županije.

Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 28. studenoga 2021. godine.

Ova Odluka objavit će se u Narodnim novinama, a stupa na snagu 28. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

U petak, 22. listopada, PUM provodi operativnu akciju “Četiri ubojice u prometu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U petak, 22. listopada, od 14 do 22 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Akcija je usmjerena na sprječavanje prekršaja iz tzv. grupacije “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), dok će se posebna pozornost obratit na ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.

Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, presretači i dr. tehnička sredstva).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje