Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica 19-godišnjaku koji je skrivio smrt četvero ljudi na Varaždin Bregu

Objavljeno:

- dana

Stravična nesreća

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Luke Iveca (19) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 4. rujna 2016. oko 20,15 sati upravljao osobnim automobilom kolnikom ceste Varaždin-Zagreb u smjeru Zagreba te je između Turčina i Varaždin Brega počeo pretjecati drugo osobno vozilo na dijelu po punoj crti i nepreglednom desnom zavoju u kojem nije imao mogućnost uočavanja nailaska vozila iz suprotnog smjera.

– Tereti ga se da je navedenu radnju poduzeo iako je bio svjestan opasnosti koje takvom vožnjom izaziva, ali pristajući da se to i dogodi, pa je svojim vozilom prešao na lijevu prometnu traku gdje je došlo do udara prednjeg dijela automobila prvo u jedan, a odmah zatim i u drugi motocikl koji su naišli iz suprotnog smjera – ističe DORH.

Uslijed udara vozač R. B. (53) i suvozačica M. B. (53) na mjestu su poginuli, a kasnije su od posljedica nesreće život izgubili F. B. (44) i I. B. (60).

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Pijani 71-godišnjak ležao na cesti pa šakom u glavu udario hitnjaka koji mu je pokušao pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 28. rujna, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina 71 godinu zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema zdravstvenom radniku iz Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 71-godišnjaka tereti se da je 16. veljače 2022. u Čakovcu, kad je u alkoholiziranom stanju ležao na pločniku, pa je zatražena medicinska intervencija, prilikom njegovog premještanja na medicinska nosila snažno udario djelatnika hitne medicinske pomoći šakom u glavu i nanio mu tjelesnu ozljedu – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Netko je u spremnik goriva automobila djelatnica centra za socijalnu skrb ubacio šljunak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 5. listopada, nešto poslije 9 sati na ulici u Paragu, prilikom službenog uredovanja djelatnica nadležnog centra za socijalnu skrb u nadziranoj obitelji, nepoznati počinitelj na službenom osobnom automobilu, čakovečkih registarskih oznaka, otvorio je zaključani poklopac spremnika goriva te skinuo čep spremnika.

Nakon toga kroz otvor ubacio je u spremnik sitni šljunak. Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje