Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica 27-godišnjaku koji je s plastičnim pištoljem pljačkao dvojicu muškaraca u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Kakav manijak

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage, podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Mladića se tereti da je 31. ožujka prošle godine na parkiralištu benzinske postaje u Varaždinu, prišao s leđa muškarcu i uperio mu plastični pištolj u potiljak te zatražio da mu preda sav novac koji ima kod sebe.

Kad je ovaj rekao da mu se novčanik nalazi u vozilu, razbojnik mu je naredio, držeći plastični pištolj na njegovom potiljku, da izvadi iz osobnog vozila i preda mu novčanik u kojem su bili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac, a potom mu naredio da legne na tlo.

Potom je prišao drugom muškarcu, odgurnuo ga i oborio na tlo te mu istrgnuo i uzeo kožnu torbu, ali mu je prvi uspio oduzeti torbu, nakon čega je razbojnik pobjegao.

Izvor:
Foto: il

Crna kronika

Pijani 71-godišnjak ležao na cesti pa šakom u glavu udario hitnjaka koji mu je pokušao pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 28. rujna, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina 71 godinu zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema zdravstvenom radniku iz Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 71-godišnjaka tereti se da je 16. veljače 2022. u Čakovcu, kad je u alkoholiziranom stanju ležao na pločniku, pa je zatražena medicinska intervencija, prilikom njegovog premještanja na medicinska nosila snažno udario djelatnika hitne medicinske pomoći šakom u glavu i nanio mu tjelesnu ozljedu – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Netko je u spremnik goriva automobila djelatnica centra za socijalnu skrb ubacio šljunak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 5. listopada, nešto poslije 9 sati na ulici u Paragu, prilikom službenog uredovanja djelatnica nadležnog centra za socijalnu skrb u nadziranoj obitelji, nepoznati počinitelj na službenom osobnom automobilu, čakovečkih registarskih oznaka, otvorio je zaključani poklopac spremnika goriva te skinuo čep spremnika.

Nakon toga kroz otvor ubacio je u spremnik sitni šljunak. Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje