Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu 25-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 17. lipnja ove godine u Donjem Vratnu, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (više od 1,5 promila alkohola u organizmu) vozio velikom brzinom ulicom na kojoj je bio veći broj ljudi koji su zbog takve vožnje bili primorani sklanjati se s ceste radi izbjegavanja naleta njegovog vozila.

Nakon što su takav bezobziran i opasan način vožnje uočila dvojica policijskih službenika koji su se zatekli na ulici i pokušali ga zaustaviti davanjem znakova da stane, 25-godišnjaka se tereti da je povećao brzinu i usmjerio vozilo izravno prema njima.

Službenici su bili prisiljeni naglo odskočiti u stranu radi izbjegavanja naleta, a 25-godišnjak je nastavio vožnju velikom brzinom djelomično izvan kolnika i udario u betonski stup, te kod povratka na kolnik prednjim kotačem vozila prešao preko lijevog stopala 9-godišnjeg djeteta i nanio mu tešku ozljedu (prijelom kostiju stopala), nakon čega je izletio vozilom s ceste u desni jarak.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku, uz kaznu, izrekne i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija. On se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari

Komentara