Povežite se s nama

Sport

Osnovnoškolci zbog administracije izbačeni sa županijskih natjecanja

Objavljeno:

- dana

ŠKOLSKI SPORT

Školska sportska natjecanja sastavni su dio velikog nacionalnog sustava koji potiče bavljenje sportom i promovira zdravi život. Na području Varaždinske županije, koja je podijeljena u nekoliko skupina jedna od najaktivnijih je Skupina III. koja obuhvaća osnovne škole Sračinec, Petrijanec, Vinica i Cestica. Međutim, stjecajem okolnosti baš se ova skupina našla u središtu slijeda odluka  Školskog sportskog saveza Varaždinke županije koje su za posljedicu imale izbacivanjem ekipa učenika i učenica iz odbojke iz županijskog nivoa natjecanja. Osim toga smijenjen je i dosadašnji koordinator za te škole Damir Fotak.

Prema obrazloženju IO ŠSS VŽ „natjecanja iz odbojke za dječake i djevojčice održano je van zadanog termina“ te je odlučeno kako se „Damir Fotak razrješuje funkcije koordinatora Skupine III. .. zbog nepoštivanja odredbi saveza od strane koordinatora i nastavnika TZK Skupine III. nije ušla u ždrijeb za finalno natjecanje iz odbojke i neće imati predstavnike na finalnim županijskim natjecanjima.“ potpisano od predsjednice ŠSSVŽ Josipe Polačnec.

Damir Fotak reagirao je takvu odluku IO „Smatram da je Izvršni odbor ŠSSVŽ donio odluku o mom razrješenju s funkcije koordinatora Skupine III ishitreno i na temelju nepotpunih i netočnih podataka koje mu je za sjednicu pripremila stručna služba ŠSSVŽ-a.

Obvezujući je Kalendar natjecanja koji je donio IO ŠSSVŽ na sjednici 19.9.2016. g. gdje stoji da se natjecanja po skupinama održavaju u listopadu, studenom i prosincu. Kao koordinator skupine prikupio sam svu potrebnu i ispravnu dokumentaciju i na vrijeme je dostavio u ŠSSVŽ.“

Iako je ždrijeb za odbojku održan već u 14. prosinca a natjecanja su prema rasporedu puno kasnije, nebi bio prvi primjer da se neko natjecanje održi kasnije a da se u ždrijeb upiše „pobjednik Skupine“ te da se naknadno upiše konkretno ime škole, odnosno školskog sportskog društva. Takvih primjera bilo je i ove godine upozoravaju nastavnici TZK koji su stali uz svog koordinatora. Prošle godine čak je došlo do promjene termina regionalnog natjecanja, i to na bez suglasnosti škole iz Varaždinske županije, na termin koji im nikako nije odgovarao. Prekomjerno administriranje u ovom slučaju je kontraproduktivno i još kada ide na štetu djece dodatno je protivno osnovnim načelima ovog natjecanja i školskog sporta uopće.   

Damir Fotak traži poništenje odluka IO.  – Smatram da je savez taj koji ne poštuje i ne provodi natjecanja prema odlukama vlastitog Izvršnog odbora. Mišljenja sam da ždrijeb za finalna natjecanja nije usklađen s kalendarom natjecanja jer se održao prije nego je istekao rok za održavanje natjecanja po skupinama i kao takav je nevažeći jer u njega nisu bile uvrštene odbojkaške ekipe iz Skupine III. čije natjecanje je održano nakon ždrijeba, ali usklađeno s kalendarom natjecanja ŠSSVŽ-a. Izvješće o održanom natjecanju u savez je poslano 22. 12. 2016, a dokumentacija je dostavljena 23.12.2016, dodaje Fotak i traži od Izvršnog odbora Školskog sportskog saveza Varaždinske županije da:

– omogući zajednički sastanak koordinatora skupine III., svih voditelja ŠSD-a Skupine III., Izvršnog odbora ŠSSVŽ-e, Stručne službe ŠSSVŽ-e i Nadzornog odbora ŠSSVŽ-e kako bi imali priliku argumentima dokazati da smo sve radili sukladno odlukama Izvršnog odbora Školskog sportskog saveza Varaždinske županije

– ukine odluku o razrješavanju Damira Fotaka sa funkcije koordinatora Skupine III.

– pošalje pismenu ispriku Damiru Fotaku zbog povrede ugleda i časti

– preispita rad stručne službe ŠSSVŽ-a i objektivnost činjenica koje je pripremila za sjednicu Izvršnog odbora ŠSSVŽ-e na kojoj ste donijeli odluku o razrješenju Damira Fotaka s funkcije koordinatora skupine III.“ zatražio je Fotak.

Predsjednica ŠSS VŽ Josipa Polančec na upit o ovom neuobičajenom slučaju nije htjela dati svoj komentar već je izjavila da najprije mora sačekati održavanja sljedećeg IO.

 

Na odluku IO ŠSSVŽ regirala je između ostalih i OŠ Cestica. „Voditelj ŠŠD Cestica Predrag Dobrotić postupio je suglasno vašim uputama te su sva natjecanja odrađena prema Kalendaru natjecanja 2016/17. koji ste službeno poslali 12. listopada, a u njemu stoji da se natjecanja trebaju održati u listopadu, studenom i prosincu. Kako naknadno nije dostavljena nikakva službena dokumentacija o promjenama Kalendara natjecanja smatram da je natjecanje iu odbojke održano pravovremeno. Od Sveza očekujem da našu školu uvrsti u finalno natjecanje iz odbojke jer s naše strane nema nikakvog propusta te vas molim da ubuduće izbjegavate ovakve nesporazume i da rješavate probleme uz prethodne razgovore.“ navodi  ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak, gdje se održalo sporno natjecanje iz odbojke, te dodaje kako su se u prosincu u školi održavala razna događanja od promocije knjige, božićnog sajma i dr. te da je dogovoreno sa svim sudionicima i sukladno Kalendaru natjecanja da se konkretno natjecanje održi 21. 12.   

Izvor:
Foto:

Sport

Kovačević u debiju s Varaždincima slavio u Sesvetama i izborio osminu finala Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mario Kovačević pobjedom je startao na klupi Nogometnog kluba Varaždin. Varaždinci su u šesnaestini finala Hrvatskog kupa u srijedu, 22. rujna, slavili kod Sesveta nakon produžetaka s 3:2.

Varaždinci su poveli vrlo rano, već u 3. minuti preko Nika Domjanića i tu prednosti zadržali su do odmora.

Potom je uslijedilo preokret domaćina koje vodi bivši trener Varaždina Branko Karačić. U 76. minuti za 1:1 zabio je Nino Stojanović, a u 83. minuti za 2:1 u strijelce se iz penala upisao Mihovil Geljić.

No, Varaždinci su se vratili nakon šoka. Samo nekoliko sekundi kasnije Stjepan Igrec zabio je za 2:2.

Krenulo se u produžetke u kojima su više snage i umijeća imali Varaždinci. Pobjednički gol bio je djelo Ivana Posavca u 106. minuti.

Pokazalo se da je Kovačević, koji je u utorak predstavljen kao novi trener varaždinskog drugoligaša, kod svoje momčad izazvao pozitivan šok i izborio plasman u osminu finala Kupa.

Kovačevića debi u 2. HNL čeka u nedjelju kada Varaždinci gostuju kod Solina.

Nastavite čitati

Sport

Mladi varaždinski odbojkaši deveti na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske u odbojci za kadete u Zadru, a mladi odbojkaši OK Kitro Varaždin s tri pobjede i dva poraza osvojili su 9. mjesto.

Izgubili su od Marsonije 2:1 i Zadra (finalista) 2:0, dok su pobjede ostvarili protiv Centrometala (2:0), Croatije (2:1) i Sisaka 2:0.

– Čestitamo svim kadetima i njihovom treneru Ivanu Kocijanu – stoji na stranicama OK Kitro Varaždin.

U finalu Prvenstva Hrvatske sastali su se HAOK Mladost i OK Zadar, a bolji su bili Zagrepčani rezultatom 3:1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje