Povežite se s nama

Crna kronika

Osumnjičeni direktor oštetio trgovačko društvo iz Preloga za više od dva milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje započeto temeljem kaznene prijave trgovačkog društva iz Preloga te zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, javila je PU međimurska.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 45-godišnjak s područja grada Preloga počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Preloga u razdoblju od siječnja 2021. do svibnja 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, sklopio nekoliko ugovora o zajmu s pripadajućim aneks ugovorima.

Temeljem tih ugovora, a prema njegovom nalogu kao direktora, izvršen je prijenos novčanih sredstava sa žiroračuna spomenutog trgovačkog društva na njegove osobne tekuće račune.

Ujedno, na isti način izvršene su mu i isplate u gotovini putem blagajne spomenutog trgovačkog društva.

Na opisane načine za sebe je pribavio znatnu imovinsku korist te prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu iz Preloga u ukupnom iznosu nešto većem od 2.000.000 eura.

Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Žena na Općinskom sudu u Varaždinu lagala za svog muža, ali to nije dobro završilo za oboje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. veljače 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 37 godina zbog počinjenog kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenu 49-godišnjakinju tereti da je 19. srpnja 2022., na glavnoj raspravi pred Općinskim sudom u Varaždinu, ispitana kao svjedokinja u postupku koji se vodio protiv njezinog supruga zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, neistinito navela da je ona upravljala osobnim automobilom u trenutku nastanka prometne nesreće, iako je znala da automobilom nije upravljala ona nego njezin suprug, koji je nakon toga pravomoćnom presudom proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kancelarije poduzeća ukraden sef, šteta je više tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Između 22. i 28. veljače ove godine u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog ormara smještenog u kancelariji privatnog poduzeća, ukrao je metalni sef u kojem su se nalazili vrijedni predmeti.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura, izvijestila je međimurska policija.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje