Povežite se s nama

Život i društvo

Ove bi godine u Višnjici trebao biti izgrađen dječji vrtić

Vrtić Višnjica sastanak

Objavljeno:

- dana

Ove bi godine u Višnjici trebao biti izgrađen dječji vrtić.

Potvrđeno je to na sastanku na kojem su o realizaciji navedenog projekta u Lepoglavi razgovarali gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić; vijećnik Gradskog vijeća Grada Lepoglave iz Višnjice, Josip Čelig; arhitekt Jurica Hajdarović te voditelj Odsjek za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Lepoglave, Petar Županić.

Predstavljeno je tom prigodom konačno arhitektonsko rješenje budućeg vrtića temeljem kojeg će ovih dana biti zatražena građevinska dozvola. Odmah po ishodovanju građevinske dozvole Grad Lepoglava će, planira se već početkom ožujka, raspisati natječaj za izbor izvođača radova.

Riječ je o objektu površine od oko 500 četvornih metara u kojem će moći boraviti oko 80 djece jasličke, mlađe i starije skupine. Procijenjena vrijednost projekta je dva milijuna kuna koliko je Grad Lepoglava, kao investitor, za njegovu realizaciju osigurao u Proračunu za 2019. godinu. Kako je na sastanku istaknuto, riječ je značajnoj investiciji koja će značiti korak bliže planu stvaranja uvjeta za pohađanje vrtića svoj djeci s gradskog područja.

Značajna je to i demografska mjera kojom će se ujedno otvoriti i nova radna mjesta.

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje