Povežite se s nama

Ostali sportovi

Ove sezone čak 40 odličja za TK Varaždin 1181

Objavljeno:

- dana

TENIS

Kroz školu tenisa TK Varaždin 1181, ove je sezone upisano 90-toro djece od kojih je 20-tak u natjecateljskom pogonu.
Iako sezona još nije gotova već osvojenih 40-tak odličja govore o odličnoj sezoni. Programi – Škola tenisa TK Varaždin 1181 nudi više programa. – objasnio je predsjednik kluba Lovro Juzbašić. – Prvo su tu programi za početnike koji nude sportsko-tenisku igraonicu i školu tenisa koja obuhvaća osnovni i napredni program. Zatim, tu je grupa koja radi po prednatjecateljskom programu, pa grupa u natjecateljskom programu i na kraju imamo i rekreativni program. Za svaki od ovih programa predviđeni su određeni sadržaji i broj treninga primjereni dobi, sposobnostima, te poznavanju tehnike teniske igre. – dodao je Juzbašić. U Natjecanjima nastupaju u svim uzrasnim kategorijama. Seniori su se ove godine natjecali u 2. ligi i osvojili treće mjesto s tim da su do posljednjeg kola bili u konkurenciji za plasman koji bi im osigurao povratak u 1. ligu. Za TK Varaždin 1181 nastupali su Marin Rmuš, Tomislav Hadžić, Artur Vašarević, Hrvoje Šipuš, Dubravko Banek, Matko Maravić, Filip Štaba, Tomica Roginek, Marko Šiprak, Oto Rihtarić, Lovro Juzbašić, Tihomir Culjak, Tin Pongračić i Mario Jakovljević. Između njih treba izdvojiti Tomislava Hadžića koji je na pojedinačnom PH igrao finale i trenutno je deveti na rang ljestvici HTS-a, dok je u igri parova osvojio treće mjesto. Druga ekipa, u kojoj su stariji igrači zajedno s onima mladima koji će se tek u narednim sezonama okušati u pravom seniorskom tenisu, igrala je 3. ligu i osvojila šesto mjesto. Sudjelovali su i u ligi do 18 godina, a prethode još regionalna i državna prvenstva do 14 godina u kolovozu i do 10 godina u rujnu. Ove se sezone još puno očekuje od talentirane generacije do 10 godina. – Od ostalih događanja u klubu treba izdvojiti da smo bil domaćini prijateljskom klubu iz Graza UTC Allround. – rekao je trener i dopredsjednik kluba Hrvoje Šipuš. – Austrijanci su u Varaždinu obilježili završetak sezone turnirom i zajedničkim druženjem. Prije dva tjedna održan je rekreativni turnir parova na kojem je bilo 30-tak sudionika. U Narednom periodu zapošljavat ćemo još stručnog kadra, ali to mora biti završeni kineziolog ili trener s višom trenerskom školom jer jedino takvi ljudi mogu doprinijeti napretku sporta i tenisa. – dodao je Šipuš. TK Varaždin 1181 nalazi se na 21. mjestu od 150 hrvatskih tenis klubova koji su u sustavu natjecanja, po rezultatima i organiziranosti.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje