Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ovi ljudi su ključ uspjeha u varaždinskom turizmu

Objavljeno:

- dana

U salonu Gradske vijećnice danas se, 30. prosinca, održala svečanost dodjele nagrada i priznanja Turističke zajednice grada Varaždina “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”.

Priznanja i novčane nagrade najboljim djelatnicima iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti uručio je gradonačelnik Grada Varaždina i predsjednik TZGV-a Ivan Čehok. “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu” nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu. Gradonačelnik se prije uručenja priznanja obratio svim nagrađenima prigodnim riječima: „Jako je važno da svi zajedno shvatimo kako, ako igdje, onda u turizmu, je potrebno napraviti sinergijski učinak služenja zajednici svih nas. Turizam je takva djelatnost u kojoj doista nije moguće bilo što napraviti trajnim uspjehom bez suradnje svih. Moguće je napraviti dobre projekte, moguće je čak imati turistički, financijski i gospodarski rast, ali ako on nije utemeljen i ako nije koordiniran s lokalnom zajednicom u kojoj nastaje turistički proizvod, onda je dugoročno neisplativ. To se najbolje potvrđuje već sad u hrvatskom turizmu da tamo gdje nije usidren turistički proizvod u lokalnu zajednicu, ona postaje njegova kočnica. Ono što je naša prednost je da ipak svi zajedno kreiramo naš turistički proizvod i na on nastaje u sinergiji sviju nas i tako će biti i dalje. Najvažnije je da stvaramo turističku ponudu koja odgovara našim građanima. Bit će uvijek pitanja i onih koji drugačije gledaju na stvari, ali kad uzmete u cjelini, svi naši turistički proizvodi i projekti su dio svih nas Varaždinaca. Ono što je također dobro jest da ovdje u Gradu Varaždinu promičemo upravo tu sinergiju svih službi – među nagrađenima imamo policijskog djelatnika, vrtlara, turističke vodiče, pa čak i našeg notara. Pozdravljam daljnju suradnju i molim vas budite i dalje inicijativni. Svima zahvaljujem na vašem predanom radu, a vama i vašim obiteljima želim svako dobro i još puno turističkih uspjeha u idućoj godini.“. Evo tko su nagrađeni za 2019. godinu: KATEGORIJA TURISTIČKI ANIMATOR Krunoslav Čolo KATEGORIJA TURISTIČKI VODIČ Silvija Fošnjar KATEGORIJA DJELATNIK PRODAJE I MARKETINGA U TURIZMU Martina Višnjić, Park Boutique Hotel KATEGORIJA RECEPCIJSKI DJELATNIK Karolina Vupora, Hotel Varaždin d.o.o. KATEGORIJA KONOBAR Brankica Vitez, Hotel Varaždin d.o.o. KATEGORIJA KUHAR Nikola Domislović, Park Boutique Hotel KATEGORIJA HOTELSKOG DOMAĆINSTVA Davorka Hrnčić, Turist d.o.o. KATEGORIJA POLICIJSKI DJELATNIK Miroslav Međimurec, PU varaždinska KATEGORIJA ČISTAČ Ivica Hosni, Čistoća d.o.o. KATEGORIJA HORTIKULTURNI DJELATNIK Ivan Marčec, Parkovi d.d.

Život i društvo

Forum Toplice i u 2023. godini obavljat će komunalne djelatnosti na području Grada V. Toplica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak je, 6. veljače, održana prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica gdje su sve točke dnevnog reda usvojene jednoglasno.

Na samom početku sjednice gradonačelnica Dragica Ratković izvjestila je o provedenim aktivnostima od protekle sjednice među kojima se posebno izdvaja veliki projekt „Grad na termalnoj vodi” vrijedan više od 6 milijuna kuna za koji je spremna sva potrebna dokumentacija, a prijava slijedi vrlo skoro. Također, izdvojila je potpisivanje ugovora s Elektrom o priključenju nove stanice u budućem samoodrživom kvartu, poznatijem kao „smart kvart” koji će se protezati na 44.056 kvadratnih metara.

Vijećnici su odlučili da će komunalne djelatnosti na području Grada obavljati trgovačko društvo Forum Toplice d.o.o. Riječ je o trgovačkom društvu čiji je osnivač i jedni član sa stopostotnim poslovnim udjelom Grad, a koje će naredne četiri godine održavati nerazvrstane ceste, javne površine na kojima nije dopušten promet motornim vozilima, građevine javne odvodnje oborinskih voda, javne zelene površine, građevine, uređaje i predmete javne namjene i groblja. Uz to, Forum Toplice održavat će čistoću javnih površina, pružati usluge javnih tržnica na malo te usluge ukopa.

-Održavanje nerazvrstanih cesta održava se tijekom cijele godine s ciljem održavanja njihove prohodnosti i prometne sigurnosti. Kao Grad nastojimo uvijek biti na usluzi svim našim građanima, a cilj je da svi imaju jednake uvjete za život, bez obzira radi li se o centru ili prigradskim naseljima. Upravo je zato važno da se nerazvrstane ceste redovito održavaju kako bi svi građani imali normalan pristup do svojih domova, vikendica ili zemljišta te kako bi svi, posebno naši najmlađi bili sigurni u prometu – rekla je gradonačelnica.

Također, Forum Toplice u iduće četiri godine bit će zadužen za održavanje javnih zelenih površina što uključuje košnju, obrezivanje i sakupljanje biološkog otpada s javnih zelenih površina, obnovu, održavanje i njegu drveća, ukrasnog grmlja i bilja, popločenih i nasipanih površina u parkovima, te opreme na dječjim igralištima.

-Ovo je itekako važna stavka za naš Grad koji se nastoji pozicionirati kao nezaobilazna kontinentalna turistička točka. Naime, ako želimo privući sve više posjetitelja kojima itekako imamo što za ponuditi, čitavo područje Varaždinskih Toplica mora biti uređeno i ugodno, kako za boravak naših građana, tako i za turiste – poručila je Ratković.

Spomenimo i kako je, između ostalog, na sjednici Gradskog vijeća donesena i odluka o ustrojstvu prema kojoj je za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Grada kao i povjerenih poslova državne uprave zadužen Jedinstveni upravni odjel te pravilnici o ocjenjivanju službenika i namještenika Jedinstvenog upravnog odjela Grada, ostvarivanju prava na pristup informacijama i provedbi postupaka jedinstvene javne nabave.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Zvjezdana Kušter i pas Tesla iz čakovečke stanice HGSS-a otišli spašavati živote iz ruševina u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HGSS Stanica Čakovec/Facebook

Hrvatski tim od 40 pripadnika modula srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i 10 potražnih pasa krenuli su u ponedjeljak, 6. veljače 2023., oko 18 sati prema Gaziantepu u Turskoj koju su 6. veljače pogodili razorni potresi, kako bi pomogli u spašavanju unesrećenih osoba iz ruševina. 

Među njima su i Zvjezdana Kušter i pas Tesla, potražni tim iz Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Čakovec.

Ovaj tim osposobljen je za poslušnost, prepreke i traženje u ruševinama te poslušnost i traženje u lavinama, a dodajmo i da je Tesla sa svojom vlasnicom u Ljubljani u listopadu prošle godine uspješno položio i međunarodni ispit poslušnosti, prepreka i traženja u šumama, objavili su lani iz HGSS-a.

– Prema odluci Vlade, 40-ak pripadnika Civilne zaštite RH na putu je prema Turskoj kako bi pomogli domaćim kolegama na potresom pogođenom području. Zvjezdani Kušter i Tesli, potražnom timu Stanice Čakovec koji vrijedno trenira u sklopu Modula za odgovor na velike katastrofe i potrese MUSAR, želimo sretan put i što više spašenih! – napisali su na Facebooku iz HGSS Stanice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje