Povežite se s nama

U fokusu

Ozlijeđena majka i 4-godišnje dijete, Detelj apelira: Popravite semafore!

Objavljeno:

- dana

NAKON NESREĆE NA BANFICI

U prometnoj nesreći koja se jučer ujutro dogodila na križanju Koprivničke i Boškovićeve ulice ozlijeđena je 37-godišnja vozačica i njezino dijete staro četiri godine. 

Majka je Boškovićevom vozila prema Dravskoj ulici, a na raskrižju kod Konzuma nisu radili semafori. Ušla je u Koprivničku ulicu, cestu s prednošću prolaska, no nije propustila vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak.

–  Vozilo vozačice je odbačeno na središnji fizički odvojak kolničkih traka u Boškovićevoj, gdje je udarilo u metalni stup semafora – izvijestili su iz PU varaždinske.

Križanje na Banfici, na kojem se dogodila nesreća, drugo je najveće i najprometnije križanje u gradu Varaždinu, napomenuo je u reagiranju Darko Detelj, predsjednik 6. mjesnog ogranka Reformista.

– Iako je proteklih dana primijećeno da semafori na križanju u nekoliko navrata nisu radili, nije primijećeno prisustvo pripadnika prometne policije ili članova prometne mladeži, čak niti u razdobljima kada je promet na navedenom križanju najveći, od 7 do 9 sati, a kada se i nesreća dogodila – navodi Detelj.

Zar se ne može reagirati prije nesreća?

– Zar je zaista potrebno da se događaju ovakve nesreće da bi gradske službe i djelatnici policije reagirali i regulirali promet dok se semafori ponovo ne osposobe? Srećom, u ovom slučaju došlo je samo do ozljeda koje nisu opasne po život, no tko zna što se može dogoditi sljedeći put – upozorava Detelj.

Apelira na policiju i ostale nadležne službe Grada Varaždina da se navedeni semafor što prije ponovno osposobi, a u međuvremenu da promet reguliraju djelatnici prometne policije ili prometne mladeži kako se ovakav nemili događaj ne bi ponovio.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Predsjednik Kriznog stožera Hrvatske voćarske zajednice (HVZ) Željko Ledinski upozorio je kako veliki problem voćarima predstavlja to što osiguravajuća društva nisu željela osiguravati štete od mraz za ovu godinu.

Ove fotografije su sa Žmegačevog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje