Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Lončarima derbi protiv Jerteca, Šafarića, Mujanovića…

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Odigran je i treći natjecateljski dan 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

I odigrane četiri ponudile su dosta sadržaja, iako je tek posljednja – ujedno i derbi dana između Automobila Lončar i momčadi Rale – imala dozu neizvjesnosti. Prije toga je naime Auto Florijanić lako izašao na kraj s klincima iz Nogometne šole Zavrč (s dva pogotka Pompera i dva Skupnjaka za konačnih 4:1, počasni je autogol Igora Florijanića u zadnjim sekundama utakmice), potom je krapinski veteranski sastav Saluti Bau (Kunštek, Kosernik, Fio, Družinec, Ferček…) bio jednostavno prejak (6:0) za sinoć oslabljeni sastav Sračinca, lani trećeplasirane momčadi Pan kupa, a onda je i seniorska ekipa Hudek Trgotransa iz Biljevca upisala prva treću pobjedu na turniru, osiguravši (najmanje) izravni plasman u osminu finala turnira. Nakon 2:1 protiv Svježih jaja Vuk i 4:0 protiv Kustošije, sada je s visokih 6:1 „stradala“ Baka iz Gojanca.

I onda, u ljepotici večeri varaždinski derbi Automobil Lončar – Rale. Na dvostrukog pobjednika Pan kupa i lani finalista krenula je dobro poznata varaždinska škvadra s prezimenjacima Šafarić (Dean na gol crti, Nikola u igri), Jertecom, Mujanovićom, Kresingerom, Golikom i Težakom. Iako je već u 5. minuti bilo 2:0 za lončare, prekrasnim golovima Piskaća i Ribića, nije se Rale predavao. Jertec je iz slobodnog udarca smanjio u 9. minuti i krenula je dalje ravnopravna borba u kojoj su do pogotka mogli i jedni i drugi. Osam minuta prije kraja to je uspjelo drugi put Piskaću, za 3:1, a u predzadnjoj minuti Kovačić je dignuo i na končnih (pre)visokih 4:1.  

Danas je na rasporedu i prvi „malonogometni maraton“ na Pan kupu, od 14 sati odigrat će se 12 utakmica, sve tamo do iza 22 sata. Prvi puta ćemo na djelu vidjeti i veterane Videorehe iz Dugog Sela, također i seniore ambicioznih CB Majstora iz Sračinca, a utakmica dana bi trebala biti Art Metali Junajted – Prijatelji (Roberta Murića), u 19:20 sati. Uz nju, najzanimljivije bi utakmice dana trebale biti Črešnjevo – Optika Kiraly (20 sati) i ŠD Remetinec – Rale (21:20 sati). Podsjećamo, cijena cjelodnevne ulaznice je 15 kuna, a moguće

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

3. NL Sjever: Trećeplasirani Varteks u derbiju kod Poleta u Sv. Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovo 22. kolo bit će rezervirano za derbije, a Varteks ulazi u ključnu fazu sezone.

Nekakva tiha želja rukovodstva kluba jest pokušati uloviti kvalifikacije za jedinstvenu 2. NL Sjever (treći rang natjecanja). Za to bi Bumbari trebali završiti na najmanje 3. mjestu i biti bolji od Pitomače, jer su se jedino Varteks i Pitomača prijavili za ligu više.

Ali niti to nije nešto s čim u klubu razbijaju glavu, prioritet je ove godine posložiti i pripremiti stadion, na kojem radovi traju, a Druga liga tek nakon toga.

Što se tiče sljedećeg protivnika, nema tajni da šef struke Bumbara izuzetno respektira Polet, kojeg je i gledao na utakmici u Pitomači prošlog tjedna.

Polet je prvak, zasluženo. Lider lige, a prevazišli su ovaj rang, po svemu – istaknuo je trener Zoran Vukelić, ali nije Varteks bez šansi. U dvije dosadašnje utakmice je Varteks bio prilično ravnopravan Poletu, kao skoro pa niti jedna ekipa u ligi.

– Sve što možemo očekivati, jedan klasični derbi, u kojem ćemo biti totalno rasterećeni. Priželjkujem da ćemo igrati na dobrom terenu, uz dobro suđenje i da će gledatelji uživati – ističe trener uoči subotnje utakmice u 17 sati.

Dodajmo da u 22. kolu Podravina dočekuje Koprivnicu.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje