Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Majstori predvođeni Rogom bolji od Cveka, Slunjskog i društva

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Sve je zanimljivije na 37. Zimskom prvenstvu Varaždina u malom nogometu, sve više neizvjesnih i kvalitativno sjajnih utakmica, ne nedostaje ni pravih iznenađenja.

Jedno takvo, ravno gotovo senzaciji, umalo su potpisali mladi nogometaši MNK Ljubešćice u nedjeljnom srazu s velikim Big Bang Teamom. Fantastičnom izvedbom, sa čvrstom obranom i brzim kontrama, držali su „u šahu“ proslavljenu zagrebačku momčad sve do 29 sekundi prije kraja. Poveli su golom Karla Štrige već u 4. minuti utakmice, a nije pretjerana teza da je od blamaže Zagrepčane spasio briljantni Mario Švigir na vratima, spasivši kod 0:1 bar tri-četiri čiste šanse Ljubešćana. U 21. minuti Mikulić je ipak uspio poravnati i – kad su već svi očekivali da će utakmica završiti bez pobjednika – naivno je pola minute prije kraja napravljen prekršaj na gotovo sredini terena, šesti akumulirani, a to je značilo – kazneni deseterac za Big Bang Team. Kojeg je iskusni Karamatić pretvorio u 2:1 pobjedu Big Banga.

Majstori ostali majstori

Tek nešto manji otpor Big Bangu pružili su i njihovi „stari znalci“ iz Texasa (ove se ekipe susreću već treći puta), opet je Mikulić bio dvostruki strijelac za 2:0 trijumf. Drugu najneizvjesniju utakmicu dana odigrali su varaždinski Ropox i CB Majstori iz Sračinca. Lovro Cvek, Slunjski, Marić, Kokot, Oštrek, Kolarić, Šestak s jedne strane, a Glavica, Drožđek, P. Rog, Melnjak, Novoselec i ostali s druge – utakmica puna tempa, sjajnih šansi, Ropox u igri nešto dominantniji i s čišćim prilikama, ali trijumf je otišao na stranu Majstora – Petar Rog u završnici prvog i Domagoj Drožđek dvije minute prije kraja odveli su dečke iz Sračinca do 2:0, Cvek je u zadnjoj minuti uspio tek ublažiti poraz.

Nastupio Golubar

Atraktivno je bilo i u srazu Varteks Fotexa i kučanskih Iceka & CB Sporta. Za Varteks Fotex je zaigrao i poznati Josip Golubar, uz Radića, Cvetka, Medveda, Spasića, odličnog vratara Kovačića i ostale, bilo je 3:1 – upravo je Golubar načeo Iceke na otvaranju drugog poluvremena, Spasić je efektno u padu (nakon stative Iceka na drugoj strani) iz kontre zabio za 2:0 devet minuta prije kraja, Kolarić odmah minutu potom povisio na 3:0, dok je počasni za Iceke zabio Briški u 26. minuti. 

U sjajnom su se izdanju predstavili opet veterani krapinskog Saluti Baua, efikasni su bili i Eurotransporti Kostanjevec iz Hrašćice i seniori Automobila Lončar, teže od očekivanog do bodova je došla CB Mi 2 & Baza 2 protiv mladih Slovenaca iz Zavrča.

Večeras je na rasporedu novih sedam zanimljivih utakmica, s početkom u 18 sati.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Alen Runac i sljedeće četiri godine na čelu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorima Županijskog nogometnog saveza Varaždina, u utorak, 23. travnja održana je 49. izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Skupština je započela razrješenjem bivših članova i usvajanjem novih mandata članova za mandatno razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Nakon predstavljanja programa za mjesto predsjednika, čelnu poziciju Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u sljedećem četverogodišnjem mandatu i dalje će obnašati Alen Runac, koji se na ovoj poziciji nalazi od 2016. godine.

Nakon reizbora, predsjednik Runac Skupštini je predstavio svoje kandidate za mjesto dopredsjednika, kao i novi saziv Izvršnog odbora Zajednice. Mjesta dopredsjednika tako su pripala Saši Vojnoviću i Dubravku Baneku, dok će uz njih u Izvršnom odboru sljedeće četiri godine sjediti još: Goran Vučetić, Mario Šobak, Damir Martinčević, Boris Zernec, Toni Dalić i Romano Puček.

–Ekipa koja daje rezultate se ne mijenja – kratko je objasnio Runac.

Imenovani su i članovi ostalih tijela gradske Zajednice sportskih udruga. Novi Nadzorni odbor čine predsjednik Zvonimir Kušter, predstavnik Grada Varaždina Dražen Cesar i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu sjedit će: Damir Belaj, Predrag Čosić i Damir Kolarek.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje