Povežite se s nama

U fokusu

Panika: Svakih devet dana u varaždinskoj bolnici otkaz daje jedan specijalist. Kako ih zadržati?

Objavljeno:

- dana

Teška kriza

Regionalni tjednik je lani u ožujku s nadnaslovom “alarmantno” objavio vijest da je iz Opće bolnice Varaždin u 2015. i 2016. godini otišlo šest liječnika specijalista. Ako je tad bila riječ o teškoj situaciji, onda Bolnica danas prolazi pravu kataklizmu: od 1. rujna prošle godine do danas iz varaždinske bolnice je otišlo 10 specijalista i još četvero odlazi do kraja ovog mjeseca. Trojica doktora su otišla u starosnu mirovinu, dok su ostali dali otkaz.

Po egzodusu specijalista će se osobito pamtiti zadnja tri mjeseca: od njih 14 – koji su otišli ili najavili odlazak – desetero je to učinilo u zadnjem tromjesečju, od čega u rujnu čak četvero.

Kriza je očigledno dosegnula vrhunac. Bolnica je ostala bez čak tri pedijatra, dva radiologa, vaskularnog kirurga, anesteziologa, kardiologa, otorinolaringologa i dva specijalizanta, a do kraja mjeseca odlaze još jedan otorinolaringolog i kardiolog, infektolog i oftamolog.

Zato je danas najteže na Odjelu kardiologije i neonatologije, ali nije bolje ni na odjelima radiologije i citološke dijagnostike.
U vrijeme kaad mortalitet više nego ikad premašuje natalitet, Bolnica je ostala bez tri pedijatra, a nakon dr. Siniše Cara – kardiologa koji je mjesto specijalista u varaždinskoj bolnici zamijenio ordinacijom liječnika obiteljske medicine na Mljetu – još su dva kardiologa manje.
 

Gore ne može

Utješna je činjenica da je u toj crnoj godini sedmero liječnika završilo specijalizaciju i ostalo raditi u Općoj bolnici.

Tako u Općoj bolnici Varaždin danas radi 250 doktora medicine, od kojih je 80 specijalizanata i 170 specijalista. Među njima je deset liječnika/umirovljenika koji rade 20 sati tjedno.

Ministarstvo zdravlja je odobrilo sve tražene specijalizacije, pa se do kraja godine planira zaposliti 38 specijalizanata, dok će 16 liječnika iz Bolnice otići na uže specijalizacije.
Mandat ravnatelja dr. Nenada Kudelića – koji je dobio prije pola godine – nije mogao početi teže.

Kao specijalist neurokirurgije on dobro zna što znači manjak liječnika. Budući da pacijenti ne smiju osjetiti problem, liječnici su ti koji odrađuju dvostruki posao.

– Nažalost, odljev liječnika je trend u cijeloj državi, a situacija se reflektirala i na Varaždin, što je bilo neizbježno, pa radimo maksimum da pokrpamo rupe – kaže dr. Kudelić.
U Bolnici, Županiji i Gradu je počela borba za svakog liječnika.

– Intenzivno radimo na tome da zadržimo liječnike, ali i dovedemo nove. Tri su faktora koje liječnici navode kao razlog odlaska: loši uvjeti, manjak edukacije i potplaćenost. Plaće su definirane kolektivnim ugovorima, pa tu ne možemo ništa, ali možemo i moramo utjecati na ove druge faktore – smireno govori doktor Kudelić, koji nema vremena ni volje “razbijati” glavu s problemom, nego traži rješenja.

On zna da brojke nisu na njegovoj strani. Uprava, ponavlja, ne može utjecati na plaće, a u vrijeme kad su otvorena vrata Europske unije ne pomaže činjenica da hrvatski doktor u prosjeku zarađuje osnovicu oko 1,5 tisuća eura, dok je samo stotinjak kilometara dalje plaća višestruko veća, pa njegov slovenski kolega mjesečno u prosjeku primi između četiri i pet tisuća eura.
 

Borba i “mamci”

Ali tu pomoći nema, pa kao mamci za ostanak ili dolazak ostaju poboljšanje uvjeta rada i osigurana edukacija.

Tu će uskočiti Županija i Grad. Ako se Županija kao osnivač dosad i nije bavila Bolnicom – a u vrijeme sanacije to niti nije bio njezin posao – novi župan, Radimir Čačić, pokazao je da ne misli ostati po strani. On je, govori dr. Kudelić, u kolovozu došao na sastanak Stručnog vijeća i poslušao probleme, pa je Županija, kao prvi korak, odlučila s milijun kuna financirati stručno usavršavanje liječnika. Dosad se za tu namjenu izdvajalo 300 tisuća kuna, što je mizeran novac s obzirom na broj zaposlenih. Županija će pomoći i u ostvarivanju boljih uvjeta pri kupovini stana ili kuće, i to ne samo za one koji će doći nego i za one koji već rade u Bolnici.

– Dosad je politika patronizirala Bolnicu, a sad je prvi put došla i direktno pitala što nam treba. Ne Upravu, nego zaposlene – govori ravnatelj.

I Grad Varaždin će pomoći. Liječnicima će dati na raspolaganje 12 gradskih stanova ili onih u vlasništvu JUGS-a, koje će doktori moći i otkupiti s kamatama manjima od dva posto. Poboljšavaju se i uvjeti rada. Nabavlja se nova, vrlo vrijedna suvremena oprema – dolazi CT i magnetska rezonanca, završava se nova hemodijaliza – za 50 milijuna kuna se gradi Dnevna bolnica/jednodnevna kirurgija i uspostavlja se objedinjeni hitni bolnički prijem. Svi će se odjeli energetski obnoviti, što će stajati dodatnih 83,5 milijuna kuna. Tu su i one manje bitne stvari, ali važne za svakodnevno funkcioniranje, kao što je parkiralište za zaposlene.

– U zaposlenike je potrebno kontinuirano ulagati na više fronti kako bi ih zadržali – vjeruje dr. Kudelić.

Nedavno je u sklopu Kadrovske strategije usvojena i Strategija za zadržavanje liječnika i poboljšanje uvjeta u Regionalnom centru, koji je samo rang ispod najvišega, Kliničkoga bolničkog centra. Na papiru. Uvjeti rada u, primjerice, zagrebačkom Kliničkom bolničkom centru Rebro su neusporedivi, a ne samo za stepenicu bolji.

Manje, a više

Specijalisti u egzodusu odlaze, ali paradoksalno je da u Bolnici nikad zapravo nije radilo više liječnika. U zadnje tri godine je zaposleno više doktora nego u protekla dva desetljeća, ali treba proći još neko vrijeme dok oni ne završe specijalizacije i ne postanu “gotovi ljudi”. Kao većina onih koji su dali otkaz i otišli.

– U Varaždinskoj županiji je oko 176 tisuća stanovnika, a gravitiraju nam i praktički cijelo Međimurje te dio Krapinsko-zagorske županije, što znači da otprilike pokrivamo oko pola milijuna stanovnika – govori ravnatelj.

– Bila bi laž da velim da je bajno, ali i kad bih rekao da propadamo. Jasno da je loše kad ti ode 20 doktora, ali naši ljudi usprkos svemu tome ulažu nadljudske napore da zadrže standard i da pacijent ne osjeti na svojoj koži odlazak liječnika. Sve je to zahvaljujući njima, a ne Upravi. Da zadržiavamo renome i odrađujemo sve što smo i ranije – rezolutan je.

Ravnatelj i politika

Varaždinska bolnica valjda prvi put ima ravnatelja bez stranačke iskaznice. Dr. Kudelić nije politički aktivan, iako je i njega na to mjesto gurnula politika. Dok su se za mjesto ravnatelja borili HDZ i HNS – SDP koalicija, u jednom trenutku je – da bi se ušutkao protivnik – na to mjesto imenovan dr. Kudelić, dotadašnji zamjenik ravnatelja.

Trebao je to biti samo prijelazni period dok se ne smiri tad uzavrela situacija, ali su zainteresirani akteri na izborima izgubili mandat za imenovanja ravnatelja, pa je doktor ostao. Aktualni župan je, čini se, zadovoljan i nema ga namjeru smjenjivati

– Drago mi je da smo konačno došli do saznanja da nije važna stranačka pripadnost, nego biti čovjek koji živi i radi za Bolnicu, vidi probleme i želi ih riješiti. Da ovo nisu floskule može se vidjeti i po sastavu članova Uprave – govori doktor.

Mnogi se čude da je on uopće još tu. Nenad Kudelić je tražena roba na tržištu kadrova. Mlad je i stručan neurokirurg, iza njega je respektabilan broj operacija, ima stabilan obiteljski život sa ženom i troje djece te zarađuje kao malo bolje rangiran gradski službenik. Čovjek takvog CV-a bi mogao pregovarati o visini plaće u najboljim europskim bolnicama.

Ali njemu je u Varaždinu, veli, baš lijepo. – Nije sve u novcu, ja i moja obitelj smo sretni i volimo živjeti ovdje, pa ne vidim razlog za odlazak – govori. Dvadesetak njegovih kolega je dobro vidjelo razlog. I ne može im se zamjeriti.

Izvor: RT arhiva
Foto:

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati