Povežite se s nama

Sport

Pet medalja za HK Ludbreg

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Održan je 14. međunarodni turnir “Zlatni pijetao” u Koprivnici. Na turniru je nastupilo 315 dječaka i djevojčica iz 27 klubova, 6 država; Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Slovačke i Bosne i Hercegovine. 

Hrvački  klub Ludbreg predstavljalo je 11 hrabrih hrvača uz vodstvo trenera-predsjednika Nine Dulikravića i nevjerojatnog trenera Darka Frankola kojeg ni velike privatne obveze nisu sprječile da bude uz svoju ekipu.  Bila je velika konkurencija u svakoj kategoriji, ui to po 20 i više boraca. 

Članovi HKLudbreg svojili su 5 medalja od čega čak 3 zlatne i dvije brončane. 

Prvi puta na turniru je nastupio neustrašivi i simpatičan osmogodišnji mladac David Sovar koji se uhvatio u koštac sa starijim i iskusnijim kolegama te hrabro hrvao, no ovoga puta nije uspio ostvariti pobjedu. 

Iznenadio je Borna Rajh koji je nevjerojatno suverenim pobjedama (3) do finala u uzbudljivom finalnom meču za zlato, pri samom kraju gubio sa 8:11, ali se i dalje trudio, pokušavao, te 6 sekundi prije kraja uspio lijepo baciti protivnika za 4 boda i pobijediti sa 12:11. Bila je to ona višnja na šlagu torte jer su već ranije i Rene Dulikravić sa 5 glatkih pobjeda te Florijan Varović suvereno došli do zlatnih odličja.   

Brončano odličje osvojio je kroz dvije pobjede u repesažu Leo Petrić koji je izgubio samo jedan meč od kasnijeg pobjednika turnira. U odučujućoj borbi za medalju suvereno pobjedio tušem. Ista situacija bila je i kod Igora Vrdoljaka koji je osvojio broncu unatoč što je nastupio još nedovoljno oporavljen od prehlade.

Pobjede i vrijedne bodove ostvarili su i naši ostali hrvači. Odličan turnir odradio je Elvis Oršuš koji je nakon predivne pobjede u prvom meču, odhrvao još dvije dobre-ozbiljne borbe , ali ovog puta su protivnici bili malo bolji. Leonardo Vručina se jako dobro nosio u meču protiv klupskog kolege Igora, no pri kraju prve runde je Igorovo veće iskustvo došlo do izražaja, ali je Leonardo dobro namučio svog prijatelja. Patrik Balija je također ostvario jednu vrijednu i veliku pobjedu, dok kasnije tijesno gubi od kasnijeg brončanog borca.

Bruno Bendelja je odlično hrvao i imao vodstvo od 10:6 pri samom kraju, no pad koncentracije i nesmotrenost koštale su ga pobjede, ali veseli način na koji je Bruno hrvao i pokazao potencijal. Neo Jagić Varga je već jednom nogom bio u idućem kolu jer je suvereno vodio 7:0, malo opuštanja i protivnik stiže malo pomalo prednost, a malo je falilo i kondicije našem solidnom Neu da zadrži vodstvo do kraja, no čestitke na prikazanom hrvanju i zalaganju kako njemu tako i svim ostalima te smo u ukupnom poretku zauzeli odlično trinaesto mjesto od 27 klubova, a kad se uzme u obzir da smo imali manje sudionika od bolje plasiranih od nas, onda to daje još veću težinu.

 

Imali smo veliku podršku sa tribina koja je bila velik poticaj u određenim trenucima, bake, djedovi, mame, tate, braća, prijatelji… svima zahvaljujemo na svakom upućenom decibelu. 

 

Kod naših austrijskih prijatelja u Soedingu na otvorenom prvenstvu Štajerske 

Izvor:
Foto:

Sport

U Nedeljancu će se održati 30. Memorijalni nogometni turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Nogometnog kluba Nedeljanec u subotu, 27. srpnja održat će se 30. Memorijalni turnir u spomen na sve preminule igrače i članove kluba.

Uz domaćina nastupit će Mladost iz Margčana, Plitvica iz Gojanca i Polet iz Cestice.

– Za razliku od dosadašnjih memorijalnih turnira koji su se održavali uglavnom u nedjelju ovaj put smo odlučili održati u subotu i to u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz obilje dobrog nogometa, neće nedostajati ića i pića, stoga Vas sve pozivamo da dođete! – ističu iz NK Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Nikola Lukman napravio prvi međimurski nogometni časopis

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sportski novinar i član Udruge sportskih novinara Međimurja ostvario je još jedan novinarski san.

Nikola Lukman je 2018. godine pokrenuo lokalni sportski portal Međimurska Sportska Mreža koji danas na društvenim mrežama ima više od 26 000 pratitelja dok godišnja čitanost portala seže do 7 milijuna pogleda.

Nakon prvog sna kojeg je ostvario 2018. godine, Lukman je oduvijek imao tihu patnju. Njegova tiha patnja bilo je tiskano izdanje nogometnog časopisa. Ono o čemu je maštao, na vidjelo je došlo 21. lipnja 2024. godine. Tog dana je u sklopu tjednika „Međimurske novine“ izašao prvi međimurski nogometni časopis pod imenom „Međimurski nogomet“.

– Od srca zahvaljujem Tomislavu Novaku, direktoru Međimurskih nogometa koji me saslušao, a onda mi dao i zeleno svijetlo kako bi u zajedničkoj suradnji napravili prvi međimurski nogometni časopis. Sama priprema časopisa trajala je nekoliko mjeseci, a tog, 21. lipnja srce mi je bilo ispunjeno. Mjesec dana kasnije još uvijek nisam svjestan ostvarenja jednog djela sna – poručio je Nikola Lukman, poznati međimurski sportski zaljubljenik.  

U prvom izdanju časopisa „Međimurski nogomet“ može se pronaći razne priče međimurskih nogometaša, sportskih djelatnika, ali i priče o najuspješnijim međimurskim klubovima.

Ako i vi želite pročitati prvo izdanje „Međimurskog nogometa“, kliknite na ovaj link i pronađite elektronsko izdanje.

Link za Međimurski nogomet – https://issuu.com/mnovine/docs/me_imurske_novine_prilog_1501_me_imurski_nogomet

Nikola Lukman je član Hrvatskog zbora sportskih novinara od 2020. godine, a godinu kasnije dobio je nagradu za lokalno novinarstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje