Povežite se s nama

Ostali sportovi

Peto mjesto za Varaždince u Portugalu

Objavljeno:

- dana

32. SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U LOVU RIBE NA PLOVAK

Varaždinski ribiči osvojili su peto mjesto na 32. svjetskom klupskom prvenstvu za seniore u lovu ribe na plovak.

Od 28. 5. do 3. 6. 2012. g. u Portugalu, u mjestu Cabecao, na rijeci Raia održano je 32. svjetsko klupsko prvenstvo za seniore u lovu ribe na plovak. Nastupilo je 20 momčadi, prvaka država, a među njima i momčad ŠRK-a Varaždin-Interland za koju su nastupili Tihomir Hunjak, Damir Škorić, Kristijan Kosmačin, Ivica-Bonino Hasan, Željko Raženj (natjecatelji ), Željko Trbović (kapetan), Alan Petrušanec (trener i rezerva) i Giovanni Villa (logistika). Za ribolov na sporoj rijeci Raia u Cabecau bili su spremni jer su imali dobre informacije o stazi, dubinama, vrsti ribe, potrebnim mamcima, hrani i plovcima. Na treninzima i natjecanju lovila se najviše uklija (keder) od oko 15 do 20 g težine, šarani i pokoja mrena, prosječne težine 0,70 -1,50 kg težine, ali vrlo su jake i borbene ribe. Na treninzima smo imali u svim sektorima relativno dobre ulove naspram ostalih momčadi i nadali se dobrom rezultatu na kraju. Uklije su se lovile na plovke od 4×10 do 1,50 g (za ribolov na dnu) i udice br. 22-18, šarani na šteku na plovke od 4×14 do 1 g i udice br. 16-12 na najlonu 0,16 i šarani na match s fiksnim i kliznim plovcima 16 – 25 g i udicama br. 16-12 na najlonu 0,16. Mamci su bili bijeli crvi (živi i mrtvi) i kukuruz za šarane, gujavice za mrene i pinkiji i fuji za ukliju. Najviše se lovilo u donjim, širim A i B sektoru, a manje u užim C, D i E sektoru gdje je svega ulovljeno par šarana i mrena.

Na kraju je, nakon dva dana natjecanja, momčad ŠRK-a Varaždin-Interland zauzela odlično 5. mjesto na svijetu od 20 momčadi koje su nastupile i to je najbolji rezultat hrvatskih ekipa do sada. Pojedinačno, odlično su se plasirali Ivica-Bonino Hasan – 12. mj., Kristijan Kosmačin – 13. mj. i Damir Škorić – 16. mjesto od 107 natjecatelja koji su nastupili u dva dana.

Da bi uopće nastupili i ostvarili takav rezultat zahvaljuju svojim vjernim donatorima i sponzorima, najvećem Interlandu d.o.o., Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu, Trgonomu Novi Marof, TP Varaždinu, Gradu Varaždinu, Zagorje-Tehnobetonu d.d., Croatia osiguranju, Gumiimpexu Varaždin, Farmalu d.d., Savezu športova Varaždinske županije, Termoplinu Varaždin, Ugostiteljskom obrtu M-Stolnik, Zagrebačkoj pivovari, Športsko ribolovnom savezu Varaždinske županije, TSH Čakovec, Pfeiffer TTI Čakovec, Alzas alarms d.o.o., MS gradnji, Vindiji d.d., Ugostiteljskom obrtu Tatjane Hohnjec, Ugostiteljskom obrtu Crleni, ŠRD-u Vidovec, ŠRK-u općine Sračinec, ŠRK-u općine Cestica 1995, ŠRD-u Diver Ljubešćica, ŠRD-u Ludbreg, ŠRD-u Novi Marof, ŠRD-u Linjak Veliki Bukovec, ŠRK-u Azzurro, ŠRK-u općine Petrijanec i Trag Petrijanec.

REZULTATI NATJECANJA:

MOMČADSKI:

  1. ITALIJA, POLISPORTIVO OLTRARNO COLMIC                    33        ( boda )

  2. FRANCUSKA, BORDERAUX BRUGES COMPETITION                      51

  3. ENGLESKA, DAIWA DORKING                                                           62

  4. SAN MARINO, CANNISTI DOGANA COLMIC                                    65                   

  5. HRVATSKA, ŠRK VARAŽDIN-INTERLAND                                   78 

  6. PORTUGAL, CPC AMORIM&DIAS                                          80

POJEDINAČNO:

  1. THIERRY DUTAUZIA,               FRANCUSKA               2        (1+1)               10616 g

  2. JULIEN TURPIN,                                     FRANCUSKA               3        (1+2)                 8872 g

  3. STEFANO PREMOLI,                     ITALIJA                    3       (2+1)                 7484 g          

12. IVICA-BONINO HASAN,                       HRVATSKA                 9        (5+4)                 6118 g

13. KRISTIJAN KOSMAČIN,                        HRVATSKA                 9        (7+2)                 5394 g

16. DAMIR ŠKORIĆ,                         HRVATSKA               11        (4+7)                 9889 g

50. TIHOMIR HUNJAK,                    HRVATSKA               20        (11+9)              3638 g

76. ŽELJKO RAŽENJ,                                   HRVATSKA               29        (13+16)             7467 g         

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje