Povežite se s nama

Sport

PH u kajak kanu spustu, sprintu i slalomu za kadete, juniore i seniore

Objavljeno:

- dana

KAJAK I KANU

Ovoga vikenda se na stazi uz drenažni kanal HE Donja Dubrava održalo Prvenstvo Republike Hrvatske u kajak kanu spustu, sprintu i slalomu za kadete, juniore i seniore na kojem su nastupile posade iz Hrvatske i  Bosne i Hercegovine a Kajak kanu klub Varteks je bio izvršni organizator četiri natjecanja koja su se održala od petka do nedjelje.

Prvenstvo  je započelo u petak natjecanjem u klasičnom spustu na stazi  dužine 2 kilometara. Naslove državnog prvaka osvojili su u kajaku  jednosjedu Katja Bengeri kod kadetkinja, Damian Kukec kod juniora,Emil Milihram i Matej Herkov u kanu dvosjedu te  ekipe kajaka jednosjeda Roko Bengeri, Luka Grobotek i Nikola Mavrić kod kadeta, Katja Bengeri, Maja Štimac i Helena Strniščak kod kadetkinja i Aleksandar Brkušanin, Damian Kukec i Dušan Brkušanin kod seniora. Na 2. mjesto plasirali su se u kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja i Antonio Hiržin kod juniora. Treće mjesto osvojili su  David Rožmarić  u kajaku kod juniora, te ekipa Matej Herkov, David Rožmarić    i Antonio Hiržin u kajaku jednosjedu kod seniora. U kajaku kod kadeta Roko Bengeri, Luka Grobotek i Nikola Mavrić plasirali su se na 4., 5. i 6. mjesto, Marko Mumlek  na 9. mjesto i Roko Butek na  14. mjesto a  kadetkinja Helena Strniščak je zauzela 4. mjesto. U kajaku kod seniora Aleksandar Brkušanin i Dušan Brkušanin su zauzeli 5. i 6. mjesto,  a  Michel Ivić 11. mjesto.

U subotu ujutro je na programu bilo natjecanje u sprintu gdje su na stazi dužine 250 metara. Naslove državnog prvaka osvojili su u kajaku  jednosjedu Katja Bengeri kod kadetkinja, David Rožmarić kod juniora i Matej Herkov kod seniora te  ekipa kajaka jednosjeda kod seniora u sastavu  Matej Herkov, David Rožmarić i Aleksandar Brkušanin. Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja i Antonio Hiržin kod juniora,  ekipa kadeta u kajaku u sastavu Roko Bengeri, Luka Grobotek i Nikola Mavrić, te ekipa kadetkinja u sastavu Katja Bengeri, Maja Štimac i Helena Strniščak. Treće mjesto osvojili su  Damian Kukec u kajaku kod juniora, Aleksandar Brkušanin kod seniora, Damian i Lovro Kukec u kanu dvosjedu, Robert Rauš u kanu jednosjedu te ekipa Aleksandar Brkušanin, Damian Kukec i Antonio Hiržin u kajaku jednosjedu kod seniora. Na 4. mjesto plasirali su se u kajaku Luka Grobotek kod kadeta i Dušan Brkušanin kod seniora. U kajaku kod kadeta Roko Bengeri  i Nikola Mavrić plasirali su se na 5. i 6. mjesto, Roko Butek na 12. mjesto i Marko Mumlek  na  14. mjesto,  kadetkinja Helena Strniščak je zauzela 5. mjesto, a kod seniora Michel Ivić je zauzeo 6. mjesto.

U popodnevnim satima je na programu bio slalomu za kategorije kadeta i juniora. Naslov državnog prvaka osvojila je u  kajaku jednosjedu Maja Štimac kod kadetkinja. Na drugo mjesto plasirali su se  u kajaku Katja Bengeri kod kadetkinja,  Damian Kukec kod juniora, te ekipa kadetkinja u sastavu Katja Bengeri, Maja Štimac i Helena Strniščak.  Treće mjesto osvojila je ekipa kadeta u kajaku u sastavu Roko Bengeri, Luka Grobotek i Marko Mumlek. U kajaku kod kadeta Roko Bengeri  i Luka Grobotek plasirali su se na 4. i 5. mjesto, Marko Mumlek i Nikola Mavrić  na 8. i 9. mjesto a  Roko Butek na 12. mjesto.
Natjecanje za državno prvenstvo završilo je u nedjelju kada je održan slalom u konkurenciji seniora. Na drugo mjesto plasirala se Maja Štimac u kajaku jednosjedu. Treće mjesto osvojili su u kanu dvosjedu Matej Herkov i Robert Rauš te ekipa kajaka jednosjeda Matej Herkov, Damian Kukec i Robert Rauš. U kajaku jednosjedu na 5. mjesto se plasirao Damian Kukec a na 11. mjesto Matej Herkov.
Prvenstvo je za varaždinske kajakaše završilo sa osvojenih  10 zlatnih, 11 srebrnih i 9 brončanih odličja što potvrđuje Kajak kanu klub Varteks kao jedan od najjačih klubova u Hrvatskoj.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje