Povežite se s nama

Ostali sportovi

PK Barok najbolji na Vodenom lavu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Plivački klub Barok nastupio je na 4. po redu mitngu Vodenog lava, koji se u subotu 7. lipnja održao u Varaždinskim toplicama. 

Na natjecanju je sudjelovalo 305 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije koji su se natjecali u ukupno 9 pojedinačnih i 1 štafetnoj disciplini. Organizatori mitinga ove godine  su se posebno potrudili, te dopremili elektroniku za automatsko mjerenje vremena što je podiglo kvalitetu mitinga na razinu više nego prethodnih godina. Barok je predstavljalo 14 muških i 17 ženskih članova svih uzrasnih kategorija. Za 6 članova ovo je bio prvi nastup na službenom natjecanju.  Zajedno su osvojili ukupno čak 53 odličja, od čega 24 zlatna, 11 srebrenih i 18 brončanih. Prije nego nabrojimo sve pojedinačne uspjehe, vrijedi istaknuti da su najveći uspjeh na natjecanju plivači i plivačice Baroka ostvarili- zajedno. Naime, Barok je temeljem ukupnog zbroja vrijednosti rezultata u konačnom poretku klubova proglašen najuspješnijim klubom natjecanja, te je za taj uspjeh nagrađen peharom.
U ženskoj konkurenciji u svim kategorijama na postolje se penjalo ukupno 12 članica Baroka. Najuspješnije su bile Tihana Gazdek  i Lana Sokač sa po 3 zlata i 1 srebrom. Mara Sokač i Doris Hudek osvojile su zlato i dva srebra, Klara Vresk zlato i broncu, Vlatka Gašparc zlato, Petra Gašparac zlato, Mirta Piskač srebro i 2 bronce, Rina Sentočnik 2 bronce, a Buga Stipan, Elena Škrapec i Iva Vresk po broncu. Još su nastupile i: Ida Marić i Patricija Lončarić, te Rada Topolnjak, Leona Juriša i Erika Puzak kojima je ovo bio prvi službeni nastup. Kombinirana ženska štafeta 4×100 slobodno u kojoj su pravo nastupa imale po jedna plivačica iz svake uzrasne kategorije bila je brončana. Nastupile su u sastavu: Klara Vresk, Lana Sokač, Doris Hudek i Mara Sokač.
U muškoj konkurenciji odličja je osvajalo 9 članova Baroka. Najuspješnije nastupe sa zlatima u svim disciplinama u kojima su nastupili zabilježili su: Jakov Igrec koji je čak 6 puta bio zlatni, Matej Čok sa 4 zlata, te najstariji član Mario Vlahinja sa 3 zlata. Luka Cvetko osvojio je srebro i broncu, Erik Hunjek 3 bronce, Neven Lončarić i David Lazar po 1 srebro, dok su Ivan Vitković i Karlo Rajković bili po jednom brončani. Na mitingu su nastupili i: Lovro Ranković, Lujo Vincek, Niko Balenta, te Karlo Rogina i Luka Kokotec kojima je ovo bio prvi nastup na natjecanju. Kombinirana muška štafeta svih kategorija u sastavu: Luka Cvetko, Jakov Igrec, Matej Čok i Erik Hunjek bila je srebrena.
Sljedeći nastup članove Baroka očekuje 21.06. na Regionalnom prvenstvu za početnike i 7. i 8. kolu Lige regije 4. koje će se održati u Sisku.
Plivački klub Barok poziva sve zainteresirane neplivače, plivače početnike i plutače da se uključe u već tradicionalnu Ljetnu školu plivanja koja se ove godine održava u tri termina s početkom: 16.06., 30.06. i 14.07. Sve informacije mogu se dobiti na www.pk-barok.hr i na 091-13-000-47.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje