Povežite se s nama

Život i društvo

Plesalo se, glumilo i “hulahopsalo”

Objavljeno:

- dana

FESTIVAL

Društvo Naša djeca Novi Marof po 23. put je organiziralo festival „Razigrano djetinjstvo“, na kojem su nastupila djeca s cijeloga novomarofskog područja s 15 plesnih i zabavnih točaka.

Festival je svojom dugovječnošću već postao zaštitni znak Društva, a jedina je promjena bilo mjesto njegova održavanja – iz Sportske dvorane se preselio u Kulturni centar Ivan Rabuzin.

– Još nešto se redovito mijenja. Broj posjetitelja veći je iz godine u godinu. Posjećenost velika, mjesta malo – veli Renata Horvatić, predsjednica Društva Naša djeca. Na festivalu su nastupila djeca s cijeloga gradskog područja – predškolci i školarci – s raznovrsnim zabavnim točkama.

– Sami polaznici Društva Naša djeca izveli su svoje već popularne „igraonice“ i „dramionice“, kao i nove „hupaonice“ u kojima su pokazali svoje umijeće s hula-hupom – ispričala je predsjednica Horvatić. „Razigrano djetinjstvo“ je odgledao i i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te zahvalio svima koji su svojim entuzijazmom i volonterskim radom očuvali festival svih ovih godina. Ujedno je pozvao roditelje da i dalje potiču svoju djecu da sudjeluju u radu Društva Naša djeca te da se izražavaju i druže kroz pjesmu i ples. Društvo Naša djeca Novi Marof u prostorima stare škole dva puta tjedno održava igraonice za djecu predškolske dobi, koje najčešće prolaze djeca koja ne idu u vrtić. Njih tridesetak sa svojim programima tijekom godine sudjeluju u svim gradskim događanjima i njihov su zaštitni znak.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje