Povežite se s nama

Sport

Plivači varaždinskog Baroka osvojili 22 medalje u Sesvetama

Objavljeno:

- dana

Na bazenu „Novi Jelkovec“ u Sesvetama održan je 8. mini GP “MEDO”, u organizaciji PK Medveščak. Plivački klub Barok je predstavljalo 22 mlađih kadeta i kadeta, a naši mladi natjecatelji nastavili su uspješan niz i u novoj godini te osvojili fenomenalne 22 medalje.

U kategoriji kadetkinja najuspješnije su bile Nika Dobovičnik s osvojenom broncom u disciplini 100 m leđno i Anamarija Zavrtnik  sa osvojenim zlatom u disciplini 400 m mješovito, te 2 srebra u disciplinama 200 m leptir i 100 m slobodno.

Kod kadeta, briljirao je Luka Štumberger sa zlatnom medaljom u disciplini 200 m prsno, te dvije srebrne u disciplinama 400 m mješovito i 100 m prsno. Luka Kokotec  je osvojio srebro u disciplini 200 m leđno, a Niko Balenta je bio dva puta treći na 400 m slobodno i 200 m leptir.

U kategoriji ml. kadeta izvrstan je bio Mihael Kolarek sa osvojena tri zlata u disciplinama 100 m delfin, 200 m mješovito i 200 m leptir, te srebrom u disciplini 400 m slobodno. Mihael je u disciplini 200 m leptir ostvario A normu za nadolazeće Kadetsko prvenstvo Hrvatske.

U kategoriji mlađih kadetkinja, Ivona Jurković  je osvojila 3 srebra u disciplinama 100 i 200 m leđno, te 800 m slobodno. Ivona nas je razveselila i A normom na 800 slobodno.
Ponovno je oduševila i Sara Marković sa osvojena 3 zlata u disciplinama 100 i 400 m slobodno i 400 m mješovito. U disciplini 200 m leptir bila je druga, a na 200 m mješovito – treća.

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje