Povežite se s nama

Život i društvo

Počele pripreme za Dane Sv. Nedjelje u Ludbregu, središnje misno slavlje predvodit će biskupi Košić, Huzjak i Mrzljak

Objavljeno:

- dana

LUDBREG SE PRIPREMA

U prošteništu Predragocjene Krvi Isusove, jedinstvenom hrvatskom svetištu, tradicionalno središnje euharijsko slavlje će u nedjelju, 4. rujna, predvoditi sisački biskup Vlado Košić uz suslavlje biskupa Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko-križevačkog, i domaćeg biskupa Josipa Mrzljaka te sudjelovanje ostalih svećenika i redovnika. Dan ranije, u subotu 3. rujna, predvoditelj slavlja bit će biskup Mrzljak.

Vjerski sadržaji će biti temelj Dana ludbreške Svete Nedjelje 2016., pa će Ludbreg krajem kolovoza i početkom rujna ponovno pohoditi deseci tisuća vjernika.

I ove godine Grad Ludbreg za posjetitelje priprema niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, novi Ludbreški sejem, a i Izložbu stoke i malih životinja.

Prvi sastanak

Prvi sastanak Odbora za organizaciju, na čijem je čelu direktorica ludbreške Turističke zajednice Andreja Horvat, je održan, a imenovani su voditelji poodbora. 

– Pododbor za prodaju i kontrolu naplate tržnih mjesta voditi Darko Rak, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i imovinu. Voditeljem Pododbora za tehničke poslove, sigurnost, regulaciju prometa i parkirališnih mjesta imenovan je Alen Sabol, direktor Lukoma. Pododbor za organizaciju kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, marketing i promidžbu vodit će mr. Branko Dijanošić, ravnatelj POU „Dragutin Novak“, a Pododbor za organizaciju „Ludbreškog sejma“ Mateja Margić, viši stručni suradnik za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte dok će Podobor za organizaciju izložbe stoke i malih životinja voditi Marija Vukobratović, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije – izvijestili su iz Grada Ludbrega.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Slobodno počnite pripremati roštilj za Praznik rada, ali izgleda da kiša ipak neće izostati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sljedećeg tjedna u srijedu obilježavamo 1. svibnja, odnosno Praznik rada.

Već tradicionalno to je dan za druženje u prirodi, na otvorenom, a često i za pečenje roštilja ili kuhanje graha. Jedan od ključnih uvjeta za to je lijepo vrijeme.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a 1. svibnja bi na sjeveru Hrvatske uglavnom trebao biti sunčan i topao.

Proteklih dana bilo je hladno i kišovito, ali već od petka, 26. travnja, stiže sunčano vrijeme i temperatura raste. Početkom sljedećeg tjedna danju će biti i 24 °C.

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a na varaždinskom području na sam Praznik rada prijepodne će biti sunčano i toplo s temperaturom do 22 °C. Poslijepodne stižu oblaci, moguće je malo kiše, a nešto više kiše trebalo bi pasti poslije 20 sati.

I ostatak sljedećeg trebao bi biti pravi proljetni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje