Povežite se s nama

Život i društvo

Počele pripreme za Dane Sv. Nedjelje u Ludbregu, središnje misno slavlje predvodit će biskupi Košić, Huzjak i Mrzljak

Objavljeno:

- dana

LUDBREG SE PRIPREMA

U prošteništu Predragocjene Krvi Isusove, jedinstvenom hrvatskom svetištu, tradicionalno središnje euharijsko slavlje će u nedjelju, 4. rujna, predvoditi sisački biskup Vlado Košić uz suslavlje biskupa Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko-križevačkog, i domaćeg biskupa Josipa Mrzljaka te sudjelovanje ostalih svećenika i redovnika. Dan ranije, u subotu 3. rujna, predvoditelj slavlja bit će biskup Mrzljak.

Vjerski sadržaji će biti temelj Dana ludbreške Svete Nedjelje 2016., pa će Ludbreg krajem kolovoza i početkom rujna ponovno pohoditi deseci tisuća vjernika.

I ove godine Grad Ludbreg za posjetitelje priprema niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, novi Ludbreški sejem, a i Izložbu stoke i malih životinja.

Prvi sastanak

Prvi sastanak Odbora za organizaciju, na čijem je čelu direktorica ludbreške Turističke zajednice Andreja Horvat, je održan, a imenovani su voditelji poodbora. 

– Pododbor za prodaju i kontrolu naplate tržnih mjesta voditi Darko Rak, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i imovinu. Voditeljem Pododbora za tehničke poslove, sigurnost, regulaciju prometa i parkirališnih mjesta imenovan je Alen Sabol, direktor Lukoma. Pododbor za organizaciju kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, marketing i promidžbu vodit će mr. Branko Dijanošić, ravnatelj POU „Dragutin Novak“, a Pododbor za organizaciju „Ludbreškog sejma“ Mateja Margić, viši stručni suradnik za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte dok će Podobor za organizaciju izložbe stoke i malih životinja voditi Marija Vukobratović, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije – izvijestili su iz Grada Ludbrega.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Život i društvo

Jurjevo u Mađarevu uz izložbe, koncerte i predstave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župa sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu slavi svog nebeskog zaštitnika u utorak 23. travnja 2024. a ove godine ujedno i dvjestotu obljetnicu izgradnje sadašnje crkve.

Za tu prigodu pripremat će se trodnevnicom koju će predvoditi vlč. Ivica Puškadija st. župnik u Starigradu kraj Koprivnice, a nakon slavlja svete mise od 18 sati, svakodnevno će biti kulturni program.

Tako će u subotu 20. travnja na platou ispred crkve KUD Prigorje iz Križevaca održati koncert tradicijskih pjesama i napjeva.

U nedjelju 21. travnja u crkvi će biti koncert klasične glazbe „Častimo te Jurju sveti…“ na kojem će nastupiti mezzosopranistic Iva Krušić, tenor Mario Bokun, sopranist Marko Antolković, basbariton Boris Beus uz klavirsku pratnju i umjetničko vodstvo Helene Borović.

Dramska družina “Ozana” iz Visokog izvest će dramsko-scensko uprizorenje legendarnog životopisa svetog Jurja uz pedagoško-umjetničko vodstvo Tibora Martana u ponedjeljak 22. travnja, također u crkvi nakon svete mise.

Na samo Jurjevo u utorak 23. travnja mons. Bože Radoš predslavit će svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati. Sat vremena ranije prethodit će otvorenje etnografske izložbe „Kinč poveda jurjevsku pripovest“ u PŠ Madžarevo. Autor izložbe i postava je etnolog Tibor Martan, a nakon svete mise bit će koncert Klape sv. Mihovil.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje