Povežite se s nama

Život i društvo

Počele pripreme za Dane Sv. Nedjelje u Ludbregu, središnje misno slavlje predvodit će biskupi Košić, Huzjak i Mrzljak

Objavljeno:

- dana

LUDBREG SE PRIPREMA

U prošteništu Predragocjene Krvi Isusove, jedinstvenom hrvatskom svetištu, tradicionalno središnje euharijsko slavlje će u nedjelju, 4. rujna, predvoditi sisački biskup Vlado Košić uz suslavlje biskupa Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko-križevačkog, i domaćeg biskupa Josipa Mrzljaka te sudjelovanje ostalih svećenika i redovnika. Dan ranije, u subotu 3. rujna, predvoditelj slavlja bit će biskup Mrzljak.

Vjerski sadržaji će biti temelj Dana ludbreške Svete Nedjelje 2016., pa će Ludbreg krajem kolovoza i početkom rujna ponovno pohoditi deseci tisuća vjernika.

I ove godine Grad Ludbreg za posjetitelje priprema niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, novi Ludbreški sejem, a i Izložbu stoke i malih životinja.

Prvi sastanak

Prvi sastanak Odbora za organizaciju, na čijem je čelu direktorica ludbreške Turističke zajednice Andreja Horvat, je održan, a imenovani su voditelji poodbora. 

– Pododbor za prodaju i kontrolu naplate tržnih mjesta voditi Darko Rak, voditelj Odsjeka za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i imovinu. Voditeljem Pododbora za tehničke poslove, sigurnost, regulaciju prometa i parkirališnih mjesta imenovan je Alen Sabol, direktor Lukoma. Pododbor za organizaciju kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja, marketing i promidžbu vodit će mr. Branko Dijanošić, ravnatelj POU „Dragutin Novak“, a Pododbor za organizaciju „Ludbreškog sejma“ Mateja Margić, viši stručni suradnik za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte dok će Podobor za organizaciju izložbe stoke i malih životinja voditi Marija Vukobratović, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije – izvijestili su iz Grada Ludbrega.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje