Povežite se s nama

Život i društvo

Počeli su Dani Miholja u Sračincu, proslavu otvorili branitelji

Objavljeno:

- dana

Proteklog je vikenda počela proslava Dana Općine Sračinec, Dani Miholja 2023.

Čast da započnu osmodnevnu proslavu pripala je braniteljima, koji su se u velikom broju okupili na sportskim susretima. Prije početka natjecanja, predstavnici braniteljskih udruga položili su cvijeće i svijeće na spomen obilježje poginulim i preminulim braniteljima u Sračincu.

– Naše Dane Miholja otvaraju branitelji, oni koji su najzaslužniji za našu današnju slobodu. Raduje me da su se i ove godine okupili u tako velikom broju, zahvaljujem braniteljskim udrugama iz cijele županije što su došli na ovaj susret. Nažalost, vremenske prilike nam ne dozvoljavaju da realiziramo sve što smo imali u planu, susret je trebao biti na otvorenom, u parku Velika graba, no i ovdje u Domu kulture ima mjesta za aktivnosti – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Branitelje je u ime župana Varaždinske županije pozdravio njegov izaslanik, general Zdravko Jakop te Snježana Hunjet, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja.

Program proslave Dana Miholja nastavljen je u nedjelju, tradicionalnim 14. Kupom Općine Sračinec u lovu ribe na plovak, koji je održan na vodi Kocinka u Sračincu. Natjecalo se 23 ribiča, a najuspješniji ekipno bili su ribiči Općine Sračinec. Drugo mjesto zauzeli su ribiči Cestice 1995, a treće Petrijanca. U pojedinačnoj konkurenciji najviše ulovio Josip Plemenčić (Općina Sračinec), na drugo mjesto plasirao se Pavao Kereži (Petrijanec), a na treće Mladen Hrnčić (Cestica 1995).

Manifestacije traju do nedjelje.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje