Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica: dvojica teško ozlijeđeni u sudaru glisera i šajke na Dravi

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. ožujka podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 32 godine zbog počinjenja kaznenog djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

Alkohol kumovao sudaru šajke i glisera na Dravi kod varaždinske Arene

– Optužnicom se okrivljenog 32-godišnjaka tereti da je 8. svibnja 2020. u Varaždinu, upravljajući gliserom tijekom plovidbe rijekom Dravom u blizini sportske dvorane Arena Varaždin, u noćnim uvjetima smanjene vidljivosti, postupio suprotno propisima o plovidbi na unutarnjim vodama. Tereti ga se da je radi promjene smjera plovidbe nesmotreno naglo skrenuo gliserom ulijevo bez provjere ima li u blizini drugih plovila te je uslijed tog propusta došlo do naleta glisera na limenu šajku kojom je upravljao 48-godišnji oštećenik, s posljedicom da su 48-godišnjak i suputnik u njegovom plovilu uslijed naleta pali u vodu i zadobili teške tjelesne ozljede – objavio je DORH.

Crna kronika

U Varaždinu kirurgu preminuo pacijent nakon operacije te je osuđen, ali Državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

operacija obdukcija doktor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je 13. svibnja žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin starog 51 godinu oglašen krivim zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uz rok kušnje od dvije godine (djelomična uvjetna osuda).

– Optuženik je proglašen krivim da je u listopadu 2009. godine u Varaždinu, kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova te propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke, zbog čega je pacijent preminuo. Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga zbog težine počinjenog kaznenog djela i posljedice smrti 27-godišnjeg pacijenta koji je bio hospitaliziran zbog tegoba koje nisu ugrožavale njegov život. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne stroža kazna bez primjene djelomične uvjetne osude – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija je javila detalje naleta auta na pješake kod željezničkog kolodvora u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Policija je danas javila o naletu auta na dva pješaka.

Kod željezničkog kolodvora u Varaždinu auto se zabio u dvojicu pješaka

U subotu, 15. svibnja, u 21.17 sati u Varaždinu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.
Osobnim vozilom je iz smjera Supilove ulice u smjeru Međimurske ulice upravljao muškarac starosti 54 godine. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza uslijed nekretanja sigurnosnom brzinom, nije propustio pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz i prednjim je djelom vozila udario u pješake starosti 55 i 53 godine.

Oba pješaka su zadobila ozljede, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!