Povežite se s nama

Crna kronika

Podignuta optužnica protiv troje okrivljenika iz Piškorovca zbog lihvarskih ugovora

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 31. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv troje hrvatskih državljana, dvoje imaju 43 godine, a jedan 41, zbog počinjenih kaznenih djela lihvarskog ugovora Kaznenog zakona i pomaganja u tim kaznenim djelima.

Trojac osumnjičen za lihvarske ugovore, policija privremeno oduzela 700.000 kuna!

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka i okrivljenog 41-godišnjaka tereti da su od 2015. godine do lipnja 2020. godine u Piškorovcu, davali novčane pozajmice dvadeset dvjema osobama znajući da se radi o osobama izrazito loših materijalnih prilika i bez zaposlenja, pri čemu su od njih tražili plaćanje kamata na dane pozajmice po stopi do sto posto, na što su oni pristajali kako bi zadovoljili osnovne životne i druge hitne potrebe. Okrivljenike se tereti da su si na opisani način pribavili nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 600.000 kuna. Okrivljenu 43-godišnjakinju se tereti da je pomagala okrivljenom 43-godišnjaku na način da je primala gotov novac od oštećenika ili ga, korištenjem kartica, podizala s računa oštećenika – objavio je DORH.

Okrivljenici su tijekom istrage bili u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i okrivljenicima (43-godišnjak i 43-godišnjakinja) produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Varaždin: evo kako je muškarac prevaren kada je putem društvene mreže želiko kupiti traktor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 64-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, 16. travnja, putem jedne društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom, s kojom je dogovorio kupoprodaju traktora, javila je varaždinska policija. 64-godišnjak je izvršio uplatu predujma od oko 150 eura nepoznatoj osobi na račun, nakon čega mu je nepoznata osoba rekla da je iznos predujam premalen i da uplati još 500 eura, a što isti nije učinio jer je shvatio da se radi o prevari.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 150 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladi vozač završio na triježnjenju jer je u Ludbregu napuhao 2.62 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se pet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri promete nesreće s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 166 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila te 50 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 259 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javila je PU varaždinska.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.62 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 21. travnja, oko 21 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.62 promila upravljao 22-godišnjak.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje