Povežite se s nama

Crna kronika

Pokušaj krađe ili…? Ušao u zgradu u Varaždinu i mladom Nepalcu prerezao tetive

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. siječnja 2024., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1999.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak 27. siječnja 2024., u stambenoj zgradi u Varaždinu, nakon što ga je tamo zatekao 28-godišnji državljanin Nepala i rekao mu da će pozvati policiju jer su osobe jedne manjine višekratno ulazile u zgradu gdje im je iz hodnika otuđivana obuća i bicikli, u cilju da pobjegne porezao 28-godišnjaka po lijevoj ruci i nanio mu tešku ozljedu (presječene tetive).

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenog 25-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Crna kronika

Zapalio suhu travu na svojoj parceli kod Ljubešćice, pa se zapalila i susjedna parcela te drveni stup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U mjestu Ljubelj Kalnički u srijedu, 21. veljače u na svojoj livadi, 33-godišnjak je zapalio suhu travu i nisko raslinje.

No, zbog vjetra vatra se proširila i na susjednu zapuštenu parcelu, a tom prilikom je nagorio jedan drveni stup u vlasništvu javnog poduzeća za opskrbu električnom energijom. Na mjesto požara izašli su djelatnici DVD Ljubešćica i ugasili požar.

Ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta nastala požarom utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac u Međimurju pokušao nožem ubiti svog sina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. veljače 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 59 godina zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 59-godišnjaka tereti se da je 18. studenog 2023. u obiteljskoj kući u Orehovici, u cilju da usmrti svojeg sina (rođenog 1994.) kojeg je ranije verbalno i fizički napadao, nožem mu zadao više uboda u prsni koš i slabinsku regiju te mu nanio tjelesne ozljede opasne po život – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje