Povežite se s nama

Crna kronika

Pokušao ubiti drugog zatvorenika u Lepoglavi i dobio 10 godina zatvora, ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 32-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja ubojstva i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset godina.

Optuženik je proglašen krivim zbog počinjenog navedenog kaznenog djela u ožujku 2015. godine kao zatvorenik u kaznionici na štetu drugog zatvorenika. 

Riječ je o Dariju Šišakoviću koji je tada u lepoglavskoj kaznionici pokušao ubiti Roberta Matanića, jednog od sudionika ubojstva Ive Pukanića.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna preblaga i predlaže strože kažnjavanje zbog utvrđenih otegotnih okolnosti za optuženika, te je oštećeniku nanio trajno i teško narušenje zdravlja s opsežnim oštećenjima kognitivnih funkcija mozga i potpunom ovisnošću o tuđoj skrbi, pri čemu je postupao na podmukao način – ističe ŽDO.

Crna kronika

U Martijancu uhićen višestruki počinitelj prekršaja u prometu i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. prosinca, oko 9.20 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 34-godišnjak, u vrijeme kada mu je rješenjem poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ludbreg.

Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu te je pušten. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Crna kronika

Tehnički neispravnim autom naletio na pješaka (75) u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 6. prosinca, oko 9.50 sati u Ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom za koje je izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno da ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama, javila je PU varaždinska.

On dolaskom do parkirališta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, stanju vozila, tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Tom prilikom je, prednjom stranom vozila naletio na 75-godišnjeg pješaka, koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Od naleta 75-godišnji pješak je pao na kolnik. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 75-godišnji pješak i 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje