Povežite se s nama

Crna kronika

Policajac u Turčinu izazvao nesreću i otišao s mjesta događaja, kasnije je pronađen vrlo pijan

policija
Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U utorak, 3. svibnja, oko 15.55 sati u Turčinu 45-godišnji policijski službenik Policijske uprave varaždinske, van službe i svojim osobnim vozilom izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, priopćila je PU varaždinska.

Nakon prouzročene prometne nesreće, isti je napustio mjesto događaja, a da s vozačicom oštećenog osobnog vozila nije popunio Europsko izvješće o prometnoj nesreći, niti ostavio svoje osobne podatke.

Policijski službenik pronađen je naknadno, oko 20 sati u Varaždinskim Toplicama te je tada obavljen očevid na vozilu.

Kod istog je utvrđena koncentracija alkohola od 2,31 g/kg.

Po utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, protiv policijskog službenika će se nadležnom Općinskom sudu podnijeti odgovarajuća pismena vezano uz prometni prekršaj, dok će se disciplinska odgovornost protiv istog provesti sukladno Zakonu o policiji.

Crna kronika

Kamera na istočnoj obilaznici Varaždina dva mjeseca snimala 47-godišnjaka u autu s “krivim” tablicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 47 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

On je kako se sumnja, na osobno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu.

Uređajem za mjerenje brzine kretanja vozila snimljen, odnosno evidentiran, je navedeni kako upravlja osobnim vozilom marke VW Vento i to nekoliko puta u mjesecu lipnju i srpnju 2022. godine na istočnoj obilaznici u Varaždinu, javila je policija. Upravljao je vozilom i pritom je uređaj utvrdio kako navedena registarska oznaka ne pripada navedenom vozilu već pripada drugom teretnom vozilu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok će za prekršaje u prometu okrivljeni odgovarati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Graničnom prijelazu Goričan kod Portugalca pronađeno oko 40 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 6. kolovoza, u 23 sata i 45 minuta na Međunarodnom graničnom prijelazu Goričan I, kao ulazni putnik iz Mađarske, teretnim vozilom marke „Mercedes“ bugarskih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji portugalski državljanin.

– Prilikom pregleda vozila, a u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 30-godišnjak je na poziv policijskog službenika dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, mase 39,5 grama – izvijestila je PU međimurska.

Preliminarnim testiranjem izuzete sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a.

Droga je oduzeta, dok je 30-godišnji portugalski državljanin prekršajno sankcionirali sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje