Povežite se s nama

Crna kronika

Policija traži očevice prometnih nesreća u Tužnom i Trnovcu; ozlijeđeni su biciklist i pješak (16)

Objavljeno:

- dana

Policija traži očevice prometnih nesreća.

U petak, 10. svibnja, oko 10 sati, u Tužnom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Za sada nepoznati vozač upravljao je nepoznatim teretnim vozilom Varaždinskom ulicom u mjestu Tužno, iz smjera Črešnjeva u smjeru Ivanca. On dolaskom do T-križanja Varaždinske ulice, uključio se na kolnik, te iako je bio dužan, nije držao potreban razmak kad se kreće iz drugog vozila. Tom prilikom je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio bicikla kojim je upravljao 70-godišnjak, a koji se kretao ispred navedenog vozila Varaždinskom ulicom iz smjera Vidovca u smjeru Ivanečke ulice u mjestu Tužno. Od udara teretnog vozila vozač bicikla je pao na tlo te je zadobio ozlijede. Nakon prometne nesreće u kojoj je 70-godišnjak ozlijeđen, nepoznati vozač se teretnim vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.

U petak, 10. svibnja, oko 13.15 sati, u Trnovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Za sada nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom kolnikom Varaždinske ulice u smjeru Ludbreške ulice. On se dolaskom do raskrižja s Ludbreškom ulicom, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, nije kretao sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom zbog toga što nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza i propustio pješaka, prednjim dijelom svog vozila naletio je na 16-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik po pješačkom prijelazu. Od naleta automobila pješak je pao na kolnik, te je zadobio ozljede. Nakon prometne nesreće u kojoj je 16-godišnjak ozlijeđen, nepoznati vozač se vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.

– U svezi navedenog molimo eventualne svjedoke i očevice događaja koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja ili imaju informacije o ovom događaju, da se jave na broj telefona 042/372-404 ili 192, odnosno da osobno dođu u prostorije Postaje prometne policije Varaždin, u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu – istaknuli su iz PU varaždinske.

Crna kronika

Maloljetnik čak 11 puta provalio u ugostiteljske objekte i ukrao novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin su 21.05.2024. godine dovršili kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela teških krađa.

On je, kako se sumnja u razdoblju od 20.03.2024. godine do 18.05.2024. godine, počinio ukupno 11 teških krađa provaljivanjem u ugostiteljske objekte na području mjesta Kućan Gornji i Kućan Marof kao i na području samog grada Varaždina.

Tom prilikom je iz istih otuđio novac iz blagajna te novac iz raznih aparata. Prema maloljetniku slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje