Povežite se s nama

Crna kronika

Policija u Čakovcu proteklog vikenda zaplijenila kokain, marihuanu i amfetamine

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu proteklog vikenda u “uličnoj redukciji” zaplijenjena marihuana, amfetamin i kokain, javila je PU međimurska.

U petak, 16. veljače, u 17:40 sati u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Tomaša Goričanca, 26-godišnjak i 31-godišnjak neovlašteno su posjedovali drogu amfetamin i marihuanu. Policijski službenici od 26-godišnjaka oduzeli su 4,38 grama amfetamina, dok su od 31-godišnjaka oduzeli 5,63 grama marihuane. Protiv 26-godišnjaka i 31-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

U subotu, 17. veljače, u 18:45 sati u Čakovcu, na parkiralištu kod stambene zgrade u Ulici Tome Masaryka, policijski službenici pristupili su provjeri identiteta 22-godišnjakinje i 27-godišnjaka. Tijekom policijskog postupanja 22-godišnjakinja odbacila je dva PVC smotuljka ispunjena bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain ukupne mase 2,03 grama (0,95 i 1,08 grama). Testiranjem odbačene materije utvrđeno je da se radi o drogi kokain. Policijski službenici oduzeli su drogu, dok će se protiv 22-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Treći slučaj zapljene droge zabilježen je u nedjelju, 18. veljače, u 19:40 sati u Novom Selu Rok. Na parkiralištu u Ulici Rade Končara, 18-godišnjak je prilikom policijskog postupanja odbacio PVC smotuljak u kojem se nalazila marihuana, ukupne mase 3,23 grama. Drogu su oduzeli policijski službenici, dok će se protiv 18-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje