Povežite se s nama

Crna kronika

Policiji prekipjelo: okupila presretače sa svih strana zbog lova na prebrze vozače

Objavljeno:

- dana

PREVIŠE MRTVIH NA CESTAMA

Ako ovih dana namjeravate svojim vozilom krenuti preko mosta na Dravi u Međimurje, smanjite gas i strogo se pridržavajte prometnih propisa.

Naime, Policijska uprava međimurska u 2017. godini na području Međimurske županije bilježi pogoršanje stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Od 1. siječnja do 25. listopada u prometnim nesrećama evidentirano je sedam smrtno stradalih osoba, a negativan trend prometnih nesreća s najtežim posljedicama i nadalje raste.

Samo tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom te šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. U prometnoj nesreći s poginulom osobom smrtno je stradala jedna osoba, dok su dvije osobe lakše i jedna teško ozlijeđena. 

Alkohol kao uzrok prometnih nesreća utvrđen je kod četiri sudionika prometnih nesreća, dok je najveća koncentracija u količini od 1,98 grama po kilogramu utvrđena  kod vozača osobnog automobila koji je prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Kako su brzina i alkohol glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, Policijska uprava međimurska u cilju zaustavljanja ovog nepovoljnog trenda, svakodnevnim policijskim ophodnjama provoditi će represivne aktivnosti.

Oštrica aktivnosti ciljano će se usmjeriti spram onih koji grubo i bezobzirno čine prometne prekršaje te ugrožavaju živote i imovinu drugih sudionika u prometu.

Ovim aktivnostima, priključit će se policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije i prometnih policija susjednih policijskih uprava s vozilima opremljenim uređajima za nadzor brzine – presretačima.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Pijan kod Ivanca vozio neregistrirani i neosigurani Audi pa izazvao sudar s još dva auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 28. lipnja, oko 22.10 sati u Horvatskom, kod Ivanca, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Lipovnika u smjeru Jerovca upravljao muškarac starosti 33 godine iz Klenovnika.

Upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom marke Audi A6, te pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.17 g/kg, javila je policija.

Vozilom je počeo pretjecati vozilo ispred sebe preko pune središnje linije i prednjim djelom vozila je udario u prednji dio vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak, nakon čega se vozilom vratio u svoju prometnu traku i udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 46-godišnjak.

Uslijed udara je došlo do zanošenja tog vozila, koje je izletjelo u cestovni jarak, dok je Audi udario u metalnu ogradu.

Ozljede je zadobio 46-godišnji muškarac, te je po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć.

Zbog očevida prometne nesreće od 22.20 do 00.00 sati navedeni dio županijske ceste je bio zatvoren za sav promet, te se odvijao obilaznim pravcima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Nizozemskom državljaninu u Varaždinu s nosača na autu ukradena dva MTB bicikla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu državljana Nizozemske, starosti 29 godina, o krađi, javila je PU varaždinska.

Nizozemski državljanin prijavio je da je nepoznati počinitelj od 26. do 27. lipnja s nosača za bicikle na osobnom vozilu, koje je bilo parkirano na parkirališta u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, otuđio dva MTB bicikla.

Visina materijalne štete procjenjuje se na 20-ak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje