Povežite se s nama

Ostali sportovi

Polufinalni tunrir kadeta u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Ekipa kadeta BK Vindija pobjednik je polufinalnog turnira održanog u Varaždinu.

 

KADETI, U15 – Polufinalni turnir PH 2013, Varaždin

Vindija – Olimpija    7:6

Olimpija – Nada SSM   5:6           

Nada SSM – Vindija 0:16

 

Prošlog vikenda prema završnici svoje ovogodišnje sezone sa prvom mjesta tablice krenuli su i igrači kadetskog uzrasta, U15 koji su u subotu, 14.09.2013. nastupili na polufinalnom turniru, ponovno na domaćem terenu u Varaždinu. Bio je to u samo nekoliko tjedana treće veliko natjecanje za mlađe kategorije koje je organizirao Baseball Klub “VINDIJA” uz sponzorstvo Vindije d.d. i podršku ZSUGV.

Na ovom turniru uz Varaždince, nastupili su karlovačka Olimpija i splitska Nada SSM, kao četvrto odnosno peto planirane ekipe nakon prvog dijela kadetske sezone.

Istog dana u Zagrebu je održan i drugi polufinalni turnir na kojem su nastupile ekipe Medvednice i Zagreba iz Zagreba, te ekipa iz Siska, a igralo se po sistemu “svaki sa svakim” dok je za prolaz na finalni final four turnir trebalo osvojiti barem drugo mjesto.

Za varaždinsku ekipu je prolaz na finalni turnir izboren upravo u prvoj utakmici protiv gostiju iz Karlovca koji su iako na četvrtom mjestu bili jedan od glavnih favorita za osvajanje i naslova prvaka. Sama utakmica je za domaću Vindiju krenulo i više nego odlično sa visokim vodstvom od 6:0 nakon samo dvije izmjene. I kada je izgledalo da pobjeda nije upitna, s nekoliko grešaka u obrani gosti dolaze na 6:4i nakon toga slijedi nervozna završnica u kojoj su ipak više kvalitete i mirnoće pokazali domaći igrači i na kraju slavili sa 7:6. Druga utakmica je bila iznimno napeta do samog kraja, a pobjedu su odnijeli splićani i tako iznenadili sve pa i karlovčane koji su ispali iz finalnog turnira na iznenađenje svih nazočnih.

U trećoj utakmici varaždinci su krenuli čvrsto od samog početka, bez grešaka sa stabilnom igrom u obrani a pogotovo u napadu, dok su splićani sve svoje adute potrošili utakmicu prije pa do pobjede Vindije nije trebalo dugo čekati jer su nakon tri izmjene imali preveliko vodstvo od čak 16:0 što je rezultiralo predajom splićana.

Tako su u finalni “final four” turnir prvenstva hrvatske za kadete u ovoj godini prošli Vindija, Nada SSM i iz druge grupe Medvednica i Zagreb. Turnir će se održati 28.09.2013. vjerojatno u Zagrebu jer je potencijalni domaćin Karlovac ispao iz finala.

Nakon ovih tjedana u kojima su dominirale utakmice mlađih kategorija, sa jesenskim dijelom započinju i seniori u natjecanju za Kup Hrvatske 2013, a koji će se igrati po istom sistemu kao i završnica kadetskog prvenstva, tj dva polufinalna turnira od kojih je jedan u Karlovcu gdje uz domaćina Olimpiju nastupaju i seniori Vindije i Sisak. S druge strane U Zadru u drugoj grupi su Zagreb, Nada SSM, Donat i Medvednica.

Vindija igra prvu utakmicu protiv karlovačke Olimpije u subotu, 21.09.2013. u 16 sati te u nedjelju 22.09.2013. u 11 sati protiv Siska, te moguće finale istog dana u 16 sati.

Varaždinci će ako prođu na final four imati čast ovaj mjesec, 28.-29.09.2013. biti domaćin i organizator još jednog velikog natjecanja, tj biti će domaćin Finalnog turnira Kupa Hrvatske za seniore 2013.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje