Povežite se s nama

Međimurje

Posavec čestitao učenicima na uspjesima u Savudriji

Objavljeno:

- dana

PRIJEM

Na Državnim susretima djece hrvatskih branitelja, koji su održani u kolovozu u Savudriji, sudjelovao je 21 učenik s područja Međimurske županije, koji su se kući vratili s odličnim rezultatima: osvojili su četiri zlatne medalje i jednu srebrnu.

Na postignutom uspjehu osobno im je čestitao međimurski župan Matija Posavec, koji je za njih organizirao prijem. – Uvijek ćete imati potporu Međimurske županije, koja prati rad i aktivnosti udruga branitelja, stipendira djecu branitelja i pomaže njima i roditeljima u daljnjem školovanju – rekao je uz ostalo međimurski župan. Nakon ugodnog razgovora i prezentiranih dojmova susret je završio zajedničkim fotografiranjem. Inače, na ovogodišnjim 16. Susretima okupilo se 500-ak djece hrvatskih branitelja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje