Povežite se s nama

U fokusu

Poslastica na Španciru: dežurni dvojac MiG-ova 21 sutra izvodi vratolomije na nebu

Objavljeno:

- dana

TRI BUČNA PRESRETAČA

U četvrtak, 24. kolovoza, oko 11 sati, na nebu iznad Varaždina tri borbena zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će prvi put vježbu presretanja. Preletom MIG-ova 21 bit će najavljen 27. aeropiknik, koji će 25. i 26. kolovoza organizirati Aeroklub Varaždin.

– Ovom atraktivnom vježbom piloti nadzvučnih borbenih zrakoplova najavit će našu priredbu koju organiziramo u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske. Pozivamo sve špancirere da u petak poslijepodne posjete štand Aerokluba Varaždin na Kapucinskom trgu, uz zgradu Croatia osiguranja, gdje će imati prigodu doživjeti uzbuđenje leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu, budući da će Hrvatsko ratno zrakoplovstvo postaviti i simulator letenja na MIG-u 21 – poručio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin najavljujući ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu koja nastavlja dugu i bogatu tradiciju aeropiknika u našem gradu.

U petak poslijepodne će štand Aerokluba Varaždin posjetiti i visoko izaslanstvo Ministarstva obrane na čelu s brigadnim generalom Zdravkom Jakopom, državnim tajnikom u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

– Naše atraktivne priredbe, kakve su predstojeći aeropiknik ili međunarodni Airshow, koji ćemo organizirati u srpnju slijedeće godine, ne bismo uspjeli organizirati bez svesrdne pomoći Ministarstva obrane. Stoga će posjet visokog izaslanstva MORH-a na čelu s generalom Jakopom biti prigoda da zahvalimo Ministarstvu obrane na pomoći pri organizaciji naših zrakoplovnih priredbi, ali i da najavimo suradnju u organizaciji CIAV-a 2018. godine, čiji će suorganizator biti upravo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske – naglasio je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin.  

Aeroklub Varaždin će u subotu organizirati i informativne letove nad Varaždinom, pa će zainteresirani moći Špancirfest doživjeti i iz zraka. 

 

Izvor:
Foto: MORH

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje