Povežite se s nama

Međimurje

Potpisano 40 ugovora

Objavljeno:

- dana

PRELOG

U prostorijama Gradske uprave Grada Preloga potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama koje djeluju na područjima kulture, tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, razvoja i demokratizacije društva, razvoja mjesne samouprave, poljoprivrede, zaštite okoliša te povećanja turističke ponude.

Potpisano je 40 ugovora za različite projekte koji će se provoditi na gradskom području tijekom 2017. godine. Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek u svojem obraćanju okupljenim predstavnicima udruga je istaknuo da su u otvorenom roku 33 udruge podnijele prijavu, a od tog broja sedam udruga je podnijelo po dvije prijave. Napomenuo je da je većina aktivnih udruga s područja Grada Preloga podnijela svoju prijavu na raspisani javni natječaj. Ukupan iznos sredstava dodijeljenih u sklopu ovoga javnog natječaja iznosi 299 tisuća kuna, dok je ukupna planirana vrijednost natječaja 300.000 kn. Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 1.624.875 kuna, s tim da je traženi iznos od Grada Preloga 668.445 kuna. U ovoj prigodi upućene su čestitke svim prijavljenim udrugama na sklopljenim ugovorima te su im gradski čelnici poželjeli uspjeh u provođenju prijavljenih projekata, kao i drugih aktivnosti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje